Божинов донесе победата на Нефтотимик срещу Пирин

Отборът на Нефтохимик спечели двубоя от четвъртия кръг на единната Б група, след като победи Пирин Разлог пред 2000 зрители на Лазур. Единственото попадение отбеляза Любомир Божинов след точно изпълнен 11 метров наказателен удар

Божинов донесе победата на Нефтотимик срещу Пирин

Отборът на Нефтохимик спечели двубоя от четвъртия кръг на единната Б група, след като победи Пирин Разлог пред 2000 зрители на Лазур. Единственото попадение отбеляза Любомир Божинов след точно изпълнен 11 метров наказателен удар.

Двубоят изобилстваше с мъжки единоборства и твърди сблъсъци. Домакините имаха инициативата през целия мач, но този път не успяха да създадат много на брой сериозни голови положения пред вратата на гостите. На няколко пъти и шансът помогна на Пирин след удари на Божинов, Манев и Петков.

В 49-та минута Живко Петков получи отличен пас, напредна в наказателното поле на гостите и когато се очакваше да нанесе удар към вратата, бе повален от капитана на Пирин. Реферът отсъди дузпа, а зад топката застана плеймейкърът Любомир Божинов, който с безпощаден удар отбеляза единственото попадение в мача и донесе победата за своя отбор.

Наставникът Димчо Ненов направи и три смени, които оживиха играта на шейховете, но гостите се бранеха много организирано и до нови попадения не се стигна. На вратаря Цветан Димитров също се наложи да се намесва решително в няколко ситуации при опасни атаки на гостуващия тим.

В следващия кръг Нефтохимик гостува на Спартак Варна. Мачът е идната неделя, а фен клубът на Нефтохимик започна да записва желаещите да подкрепят отбора в дербито на Б групата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки