Жеков: Божинов не е заплаха за ЦСКА

Легендарният голмайстор вече гледа към вечното дерби

Жеков: Божинов не е заплаха за ЦСКА
Легендарният голмайстор на ЦСКА Петър Жеков е убеден, че червените ще победят Ботев Враца утре, въпреки че новакът в групата се кани да изненада лидера в класирането.
 
Голмайстор №1 в историята на родния футбол похвали играта по крилата на червените и отличи халфовата линия. Той е убеден, че Валери Божинов няма как да изненада ЦСКА.
 
"Ботев Враца засега върви добре в първенството, при тях има еуфория. Но в събота трябва да се приготвят да паднат от ЦСКА.
 
Нормално беше Валери Божинов да отбележи гол в първия си мач срещу Витоша Бистрица. Той дълго време игра в чужбина и има опит, но няма с какво толкова да застраши армейците. Не мисля, че в ЦСКА трябва да се притесняват от него.
 
Важно е отборът да задържи първото място. След това идва вечното дерби, в него битката ще е голяма. В този мач силен или слаб няма. Който успее да се докопа до възможности, той ще победи. Голяма борба ни очаква", заяви Жеков пред "Тема спорт".
 
"Мауридес започна силно сезона и дано да продължи така. Той игра добре срещу Черно море, въпреки че не вкара гол. Не може всеки път да бележи. Проблемът в ЦСКА все още е в комуникацията между играчите. Това ще се изчисти в течение на сезона. Привлякоха се доста нови и им е нужно време, за да се напаснат. Все още не знаят как да си подскажат, това си личи", каза Жеков.
 
„От последния мач срещу Черно море най-доволен останах от Кирил Десподов и Едвин Джеси. Много силен мач изнесоха. Направиха пробиви, захранваха с пасове хората в наказателното поле и създадоха неприятности на противника.
 
Също така мога да отлича и двамата португалци - Рубен Пинто и Тиаго Родригес. Това е най-добрата линия на отбора. Просто им личи, че са научени да играят футбол. Те действат бързо и с голяма лекота", отбеляза още Петър Жеков.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки