Славия бори 11-годишен карък на "Тича"

Илиан Илиев с дилеми за всички постове

Славия бори 11-годишен карък на "Тича"
Отборът на Славия гостува на Черно море днес от 17,30 часа на стадион “Тича” в опит да постигне първа победа от 11 години насам срещу “моряците” във Варна.
 
За последно “белите” победиха на “Тича” през март 2007 година, когато успехът им с 1:0 дойде след автогол на Ал. Александров.
 
Най-често двубоите във Варна са приключвали при следните резултати: 1:0 - 15 пъти (11 за Черно море и 4 за Славия), 0:0 - 10 пъти, 2:1 - 9 пъти (5 за моряците и 4 за белите), 2:0 - 7 пъти (4 за варненци и 3 за софиянци). Равносметката от последните 10 двубоя на "Тича" пък е 5 победи за варненци и 5 ремита.
 
Треньорът на Славия Златомир Загорчич е наясно, че на отбора му предстои тежък мач на неудобен стадион. Сърбинът няма да може да разчита на вратарите Стергиакис и Джерия, които са контузени и ще пусне под рамката опитният ветеран Георги Петков. С проблеми е и Димитър Велковски, като за него ще се решава в последния момент.
 
В същото време наставникът на Черно море Илиан Илиев няма проблеми с контузени. От състава ще отсъства единствено Патрик Андраде, който се възстановява от травма. Това, че ще разполага с всичко налично обаче прави задачата на треньора по избор на състав за мача доста трудна.
 
Илиев има дилеми свързани с всяка една линия. В защита Илиев ще избира кого да пусне като десен бек измежду Мирослав Енчев, Стефан Станчев и младежкият национал Мартин Костадинов. Въпреки, че Патрик Андраде е контузен в халфовата линия има достатъчно конкуренция. Възможно е като титуляр да започне капитанът Георги Илиев, но и вариантът с Георги Божилов не е за пренебрегване.
 
Националът Радослав Василев си остава опция номер едно за върха на атаката, но винаги може да се потърси вариация и с по-леки нападатели като Жоржиньо и Дани Кики.
 
Двубоят срещу Славия ще бъде генерална репетиция за варненци преди гостуването на Арда за Купата на България на 26 септември в Кърджали.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки