Сензациите в пресата: „Хищникът” надъхва ЦСКА преди мача с Монтана

Бюджетът на Атлетик Куклен е едва 130 хил.лева на година

Сензациите в пресата: „Хищникът” надъхва ЦСКА преди мача с Монтана

Най-интересните теми в родния печат днес, 25 септември:

 

„Тема спорт”: „Хищникът” надъхва ЦСКА преди мача с Монтана 

 

Футболистите на ЦСКА разпуснаха с киновечер преди двубоя с Монтана. В неделя армейците изгледаха прожекцията на екшъна "Хищникът". Двучасовата продукция е четвърта част от едноименната поредица. Първият филм от нея излиза през 1987 г. Играчите на ЦСКА изкараха 5-дневен лагер в Монтана, като те са в града още от петък. В събота червените победиха Ботев Враца с 2:0 на "Огоста", а днес им предстои втори мач на този стадион. Футболистите си направиха няколко разходки в Монтана между двете срещи. Армейците останаха доволни от предоставените условия, като ръководството на Монтана даде и съгласието си съперникът за Купата да тренира на "Огоста".

 

„Тема спорт”: Бюджетът на Атлетик Куклен е едва 130 хил.лева на година

 

Президентът на Атлетик Ердуан Мехмед, който е и общински съветник, заяви, че за клуба е истинска чест да посрещне Левски. "Ние сме реалисти, не мечтаем много, но е изключителна гордост да играем срещу такъв гранд. Преди време също достигнахме до тази фаза за Купата на България, но тогава ни се падна Банско (б.р. - Куклен пада с 0:6). Тази година имахме късмет на жребия, защото ще играем срещу Левски. Отборът е мотивиран, всички чакат с нетърпение мача. Това е огромен престиж за нас, момчетата го чакат с нетърпение. Годишният ни бюджет е в порядъка на 130 000-150 000 лева, в тази рамка се движим, при положение че с него издържаме и четири детски отбора. Вече трета година сме в тази дивизия. Това е историческо за клуба, а той е създаден през 1927 година. Преди два сезона играхме бараж срещу Любимец, след като бяхме първи в А Областна група, и ги победихме с 4:0. В предишните два сезона сме пети в Югоизточната Трета лига, което е отличен атестат. Направихме много подобрения в базата. Може да звучи като самохвалство, но за стандартите и нивото, на което играем, имаме една от най-хубавите бази. В нея ще се инвестира още. Ще има допълнителни тренировъчни игрища и се надявам в скоро време да ги реализираме. Името на клуба е малко загадка. Със сигурност идва от атлет. Приказките за баските от Атлетик Билбао идват по-късно. Нашите фенове са много екзалтирани и подкрепят много отбора. футболистите, когато почувстват това, играят с душа, сърце и себераздаване. Оттам е асоциацията с баските", каза Мехмед.

 

„Меридиан мач”: Етър атакува Купата без 4 аса

 

Етър гостува на Литекс за Купата с категоричното намерение да продължи напред. Двата тима често играят помежду си в приятелски срещи, но този мач е различен, увериха от клуба. „Познаваме се добре, бил съм там и знам амбициите им, въпреки че сега са във Втора лига. Уважавам всички, с които съм работил, но този мач е различен. За разлика от контролите сега очаквам здрав мач, в който отиваме да бием. Искаме да продължим напред в турнира", коментира главният мениджър на етърци Красимир Балъков.

Със сигурност той ще даде почивка на някои от основните си играчи. В групата за мача няма да са Георги Сърмов, Иван Скерлев, Велко Батрович и Христо Иванов, като ще се даде шанс на футболисти, които по-рядко влизат в игра. „Нормално е да има промени в състава, но не отписваме мача и отиваме за победа", заяви Красимир Балъков.

Очаква се Литекс да излезе в пълен състав срещу Етър, а в тима на „оранжевите" няма съществени проблеми с контузии и наказания.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки