Проблеми за Славия преди битката за връщане в топ 6

Велковски излиза на инжекции, Ашковски отпада за мача с Ботев Bp

Проблеми за Славия преди битката за връщане в топ 6
Днес Славия ще има възможност да се върне в първата шестица на класирането. Белите ще го сторят, ако победят Ботев Враца. Двубоят е от 20:00 часа на националния стадион и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.
 
Треньорът на столичани Златомир Загорчич има проблеми по окомплектоването на състава. Най-големи грижи му създава левият фланг - с травми са бекът Димитър Велковски и крилото Стефан Ашковски. Първият най-вероятно ще стисне зъби и ще излезе срещу новака в Първа лига.
 
Състоянието на македонското крило обаче е по-сериозно. Той има травма в бедрото и няма да е на разположение на Загорчич. Наставникът на столичани получи и добри новини преди дербито.
 
Вратарите Антонис Стергиакис и Емануале Джерия започнаха да тренират пълноценно. Въпреки това се очаква на вратата на Славия да е капитанът Георги Петков. Той пази и през седмицата при гостуването на Пирин за Купата на България, спечелено с 2:0.
 
Пред Загорчич има дилема - дали да пусне Галин Иванов зад нападателя или по левия фланг. Ако се спре на първия вариант, то по крилото ще атакува Момчил Цветанов.
 
Славия влиза в двубоя в добра форма. В Първа лига тимът не познава поражението вече в пет мача - 2 победи - с 2:0 над Дунав и 2:1 над Черно море, и три нулеви равенства.
 
Новакът в елита Ботев Враца ще излезе на националния стадион в опит да прекъсне серията си без успех. Тимът не е печелил от 18 август, когато надви с 2:0 Етър. След това в първенството възпитаниците на Сашо Ангелов записаха две поражения - с 0:4 от Берое и 0:2 от ЦСКА, и стигнаха до две равенства - 0:0 с Локо Пд и 1:1 с Витоша Бистрица.
 
За Купата на България тимът бе елиминиран от Черноморец Балчик - 0:1.
 
Единственият гол в тези срещи бе реализиран от Валери Божинов, който си вкара автогол срещу ЦСКА. Срещу белите нападателят ще иска да се докаже. Докато носеше фланелката на Левски, той не е вкарвал на тима от "Овча купел" - има един мач срещу тях, който завърши 2:2 на „Герена".

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки