Български съдии с нов престижен наряд

Наши рефери ще ръководят Австрия – Северна Ирландия от Лигата на нациите

Български съдии с нов престижен наряд

Пореден престижен наряд – този път в Лигата на нациите, получиха най-добрите български футболни рефери – Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков, съобщи "Темпо Нюз".

След авторитетното съдийство и високи оценки на мача от Лига Европа между ФК “Копенхаген“ и руския „Зенит“ в средата на септември, сега те ще ръководят възловия двубой от Лига Б, втора група, между националните отбори на Австрия и Северна Ирландия.Срещата е в петък от 21,45 часа на стадион „Ернст Хапел“ в австрийската столица.

Кабаков е определен да бъде главен съдия, а Маргаритов и Вълков – за асистент-рефери на мача във Виена, като 4-ти съдия ще бъде Георги Тодоров.

Така по ирония на съдбата българска реферска бригада, начело с Георги Кабаков, отново ще има среща с тима на Мартин О'Нийл.

Точно преди Световното първенство нашето трио арбитри ръководи успешно контролата Франция – Северна Ирландия (2:0) пред 80 000 зрители на митичния "Стад дьо Франс" в Париж.

Преди мача във Виена, Мартин О'Нийл има проблеми по комплектоване на ирландската атака, заради мускулното разтежение на Джеймс Маклийн  от „Стоук Сити“ и отсъствието на Роби Кийн.

Австрийците също са притестени поради контузията на звездата на „Байерн“ (Мюнхен) Давид Алаба. 26-годишният защитник отпадна от състава на Австрия, след като пресече бедрен мускул на десния крак - травма, получена при загубата на баварците с 0:3 от „Борусия“ – Мьонхенгладбах в мача от Бундеслигата.

Българските рефери ще летят за Виена в четвъртък. Там вече ще ги чака Георги Кабаков, който в момента е на едноседмичен семинар на УЕФА в Амстердам с най-добрите топсъдии, ръководещи мачове в Европа. На форума в Холандия топреферите и хората от УЕФА обсъждат от няколко дни въвеждането на системата за видеоповторения VAR, която бе използвана по време на тазгодишния Мондиал в Русия.

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки