Марица продължава с победите в Трета лига

Така Марица прибави нови 3 точки към актива си и с 21 точки и с мач по-малко тимът заема втората позиция в класирането

Марица продължава с победите в Трета лига

 Марица (Пловдив) победи с 2:0 Свиленград в мач от 10-ия кръг на Трета Югоизточна лига, игран в петък на стадиона в квартал “Кършияка”. Пловдивчани бяха по-добрият отбор на терена и спечелиха, без да играят на пълни обороти, съобщава официалната "Фейсбук" страница на маричани.

 

През първата част Марица имаше пълно териториално надмощие, но до сериозни положения не се стигна. Гостите се бранеха организирано и резултатът се запази 0:0.
 
В началото на втората част “жълто-сините” вдигнаха оборотите и създадоха няколко опасни положения. В 47-ата минута, след центриране от корнер на Тодор Тимонов, Пламен Табаков засече с глава, но уцели напречната греда. В 55-ата минута отново Тимонов центрира от ъглов удар, Костадин Дяков отклони, а Пламен Табаков нанесе удар от въздуха, с който откри резултата. В 58-ата минута Георги Георгиев бе изведен очи в очи с вратаря на гостите Янислав Иванов, който успя да спаси удара. В 60-ата минута Тимонов стреля опасно, но нямаше шанса да отбележи. 
 
Две минути по-късно Тодор Тимонов направи нов опит - този път успешен. Той отправи страхотен удар от около 30 метра, който намери горния ляв ъгъл на вратата на гостите. След гола маричани се успокоиха и до края мачът се доиграваше. Тимът на Свиленград не застраши сериозно вратата на Илия Николов, а епизодичните им атаки се разбиваха в защитния вал на домакините.
 
Така Марица прибави нови 3 точки към актива си и с 21 точки и с мач по-малко тимът заема втората позиция в класирането преди утрешните срещи от кръга. “Жълто-сините” продължават да са без загуба в първенството. В следващия кръг Марица гостува на Черноморец-1919 в най-интересния мач от програмата, а срещата е следващата събота от 16 часа. Преди това, в сряда, Марица гостува на Гигант (Съединение) в мач от втори кръг от областния етап в турнира за Купата на АФЛ.
Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки