Сенцациите в пресата: Локо (Сф) запали скандал в Япония

Стоянович получава двама нови през януари, Марк Бата приключва с родното съдийство и още...

Сенцациите в пресата: Локо (Сф) запали скандал в Япония

Сензациите в пресата днес, сряда, 17.10.2018 година:

 
"Меридиан Мач": Локо (Сф) запали скандал в Япония
 
Мемориалният комплекс на мира в японския град Хирошима, посветен на жертвите от атомната бомба, хвърлена над града, осъмна надраскан с черен спрей и надписа на български език „Локо София”. Този надпис, както и друг с годината 2018-а, са изтипосани на три места върху оградата на Мемориала и една от пейките.
Пазачът на комплекса е заявил, че е открил надписите на 15 октомври сутринта, а полицията вече е започнала издирване на заподозрени за деянието. Според японските медии надписът върху оградата лесно е бил заличен, но останалите, които са с големина 40/30 см, ще изискат повече време за изтриването им. Предвид факта, че „Локо София“ е написано на български език, със сигурност това е действие на фенове на столичните железничари.
Бомбаридовките над Хирошима и Нагасаки са едно от най-кървавите събитията в историята на човечеството.
  
 
"Меридин Мач": Гаджев предпочел Бере пред пачки
 
Владимир Гаджев е отхвърлил примамлива оферта от чужбина, която щяла да му напълни джобовете, за да приеме предложението от Берое. Халфът бе привлечен през миналата седмица от „зепените“, а във вторник вкара първото си попадение за тях в контролата с Миньор (Раднево), която се проведе при закрити врати. Срещата завърши 1:1. 
„Целите на Берое и моите лични са еднакви. Затова и избрах да подпиша договор с този клуб", разкри Гаджев пред БНР. 
„Имаше възможности и за чужбина, но предпочетох да избера клуб,  чийто цели са сериозни от възможността да спечепя малко повече пари", каза още той.
 
 
"Тема Спорт": Марк Бата приключва с родното съдийство
 
Дните на Марк Бата като надзорник на УЕФА над българските футболни съдии и съветник на Боби Михайлов са преброени. Бившият френски рефер бе нает от БФС преди повече от 2 години, но работата му у нас не доведе до позитивен резултат в родното съдийство.
Шефовете на клубове и дори членове на Изпълкома на футболната централа се надпреварваха да го критикуват. Договорът на Марк Бата изтича в края на 2018 година и няма да бъде подновен. На практика той от няколко месеца не изпълнява пряко задълженията си. Няма го по стадионите, а вече не дава и пресконференции, на които да обяснява поредните гафове на съдиите ни.
В четвъртък ще бъдат обявени нарядите за предстоящия кръг в Първа лига. Най-голям интерес предизвиква назначението за мача Лудогорец - Левски. Съботният сблъсък най-вероятно ще бъде поверен на пловдивчанина Георги Кабаков.
 
 
"Тема Спорт": Стоянович получава двама нови през януари
 
Треньорът на Левски Славиша Стоянович е получил уверението на клуба, че ще може да привлече поне двама нови футболисти по време на зимната пауза. Сърбинът със словенски паспорт вече е провел среща с шефовете относно януарската селекция. В интервю за сръбски вестник той обяви, че е дал изискванията си за подсилване на тима. Специалистът посочи, че в момента разполага с голяма бройка играчи, но иска тя да се увеличи и към нея да бъде добавена класа, за да може отборът да се бори за титлата. В момента Левски е лидер в класирането, като има аванс от 2 точки пред втория Лудогорец и 3 пред ЦСКА.
Основната задача пред шефовете е да осигурят класен централен нападател. В момента Левски има петима такива - Станислав Костов, Илия Димитров, Сержиу Буш, Ривалдиньо и Луан Виана. От тях на ниво се представя само първият. Благоевградчанинът има 8 гола в 11 шампионатни мача. Той дели върха в листата на стрелците с Клаудиу Кешерю. Младокът Димитров, който има 1 гол - за 1:0 над Ботев в Пловдив, в момента лекува контузия. Същото е положението и с Буш и Ривалдиньо - те се възстановяват от контузии, но за разлика от юношата на клуба все още не са успели да реализират в Първа лига. Виана пък пристигна преди повече от месец, но не е в добра физическа форма и не е направил официален дебют.
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки