Сензациите в пресата: Лудогорец покани треньор от Рома, той отказа

13 национали висят за Словения, Гълъбов и Колев ще играят за Етър срещу ЦСКА

Сензациите в пресата: Лудогорец покани треньор от Рома, той отказа

Най-интересните теми в пресата у нас днес, 18 октомври:

 

„Меридиан мач”: Лудогорец покани треньор от Рома, той отказа

 

Лудогорец е намерил нов треньор на вратарите, но той разкри, че е отказал тяхното предложение. Става дума за италианеца Гуидо Нани, който е работил цели 6 години в Рома.

„Вече натрупах много голям професионален опит. Преди седмица получих предложение да отида в Лудогорец. Това е отбор, който е доминант в България и играе редовно в груповите фази на евротурнирите. Да ви кажа честно аз обаче отказах. Просто искам друг вид опит. Надявам се скоро да получа и други оферти", коментира Нани пред италианското издание TJ.

Един поглед в биографията на Гуидо Нани показва, че той е на 50 години и започва като треньор на вратарите в школата на Лацио през 2006 г. Четири години след това преминава в големия враг Рома, и то в мъжкия тим. Там работи с имена като Войчех Шчесни, Морган де Санктис, Богдан Лобонц и Маартен Стекеленбург. За последно е бил част от Пескара, а сега е свободен агент. Лудогорец търси треньор на вратарите, след като германецът Бернд Дреер бе освободен от клуба през август. В момента тази длъжност извършва Виктор Георгиев, който по принцип беше част от школата на „орлите".

 

„Тема спорт”: 13 национали висят за Словения

 

Цели шестима футболисти на България получиха жълти картони в мача с Норвегия в Осло. Добрата новина за селекционера Петър Хубчев е, че нито един от тях няма да бъде наказан за следващия двубой с Кипър в Никозия на 16 ноември. Причината е, че никой от тях не бе предупреждаван официално в предишните три срещи.

Нещата обаче може да се променят коренно за последния сблъсък със Словения на 19 ноември в София. Цели 13 футболисти, при още един жълт картон, може да изгорят за решителния мач със скиорите накрая. С едно предупреждение към днешна дата са - Петър Занев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Тодор Неделев, Иван Бандаловски, Кристиян Малинов, Георги Костадинов, Антон Недялков, Пламен Илиев, Ивелин Попов, Мартин Райнов, Симеон Славчев и Кирил Десподов. Ако някой от тях получи жълт картон срещу Кипър, ще бъде наказан за Словения.

 

„Тема спорт”: Гълъбов и Колев ще играят за Етър срещу ЦСКА

 

Етър ще може да използва бранителя Пламен Гълъбов и халфа Никола Колев в двубоя с ЦСКА в неделя. Двамата са преотстъпени от "Армията", като клубът - притежател на правата им, е позволил на болярите те да вземат участие в двубоите между двата отбора. През миналия сезон Гълъбов (22 г.) и Колев (23 г.) пак бяха под наем на "Ивайло", но тогава имаше условие двамата да не играят срещу ЦСКА. Гълъбов и Колев са преотстъпени в Етър до края на годината. Според информация на "Тема спорт" обаче клубовете наскоро са стартирали преговори за правата им. Виолетовите искат да придобият за постоянно Гълъбов и Колев. Във Велико Търново са много доволни от представянето на двамата, като виждат солиден потенциал за развитие в тях. Те постепенно се наложиха като основни фигури в състава. Очаква се младоците да са титуляри срещу ЦСКА в неделя.

Гълъбов и Колев се завърнаха под наем на "Ивайло" през този сезон, като първо това направи полузащитникът, а след това и бранителят. Пламен имаше някои здравословни проблеми, поради което има само 3 участия в първенството и 1 за купата, но в последните три срещи на Етър е неизменен титуляр. В тях той си партнираше с естонеца Артюнин поради травма на Скерлев. До голяма степен Гълъбов има гарантирано място сред стартовите 11, а конкуренцията е кой да бъде негов партньор. 22-годишният Гълъбов записа 18 мача през миналия сезон за Етър.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки