ОТЛИЧНО: Левски Лукойл с втори пореден успех в Европа

Българският шампион надви финландския Катая с 94:86 в зала "Универсиада"

ОТЛИЧНО: Левски Лукойл с втори пореден успех в Европа

„Левски Лукойл" спечели и втория си мач от груповата фаза на четвъртия по сила клубен баскетболен турнир – ФИБА Европа.

Българският шампион се наложи финландския "Катая" с 94:86 в зала "Универсиада".

В първата си среща в група G българският тим се наложи убедително над "Днипро" и вече има пълен актив от четири точки. Загубата пък е първа за "Катая".

Най-резултатен за "Левски Лукойл" беше Калоян Иванов с 20 точки за 27.25 минути на паркета. Крилото овладя и 13 борби, с което оформи своя "дабъл-дабъл". С "дабъл-дабъл" завършиха неговият брат близнак Деян Иванов (15 точки и 13 борби) и Божидар Аврамов (14 точки и 10 асистенции).

Силен мач направи и американецът Патрик Рембърт, който реализира 19 точки. Единственият от стартовата петица, който не завърши с двуцифрен актив беше Христо Захариев (седем точки).

"Левски Лукойл" превъзхождаше съперника си по отношение на стрелбата за две точки 63 срещу 40%, но от зоната за тройката българските баскетболисти стреляха едва 20 процента. Състезателите на Константин Папазов обаче бяха много убедителни в подкошието и взеха с девет борби повече.

Три минути и половина преди финалната сирена "Левски Лукойл" допусна срив и до края реализира само пет точки срещу 14 за съперника, но в крайна сметка до изненада не се стигна.

В следващия си мач на 31 октомври "Левски Лукойл" е домакин на гръцкия "Арис" (Солун).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки