Антони Здарвков: Всички искат да се провалим!

"Не ми е минавало през ума, че ще бъда старши-треньор на Лудогорец"

Антони Здарвков: Всички искат да се провалим!

Треньорът на Лудогорец Антони Здравков говори за това как ще изглежда Лудогорец под негово ръководство, защо си е тръгнал предишният наставник Пауло Аутуори и какви са целите пред тима в предаването "Домът на футбола" по "Диема Спорт".

 
"Бързо ми се наложи да свикна, такива бяха обстоятелствата, не е нещо ново да бъда старши-треньор, знам каква е огромната отговорност да водиш Лудогорец. Смятам, че имам нужните нерви. Не ми е минавало през ума, че ще бъда старши-треньор на Лудогорец, бях поканен от собствениците на клуба да вляза в щаба на Пауло Аутуори. Искам да благодаря на братя Домусчиеви, че ми гласуваха доверие. Човек трябва да бъде спокоен, при решенията си, тук има 25 играчи, трябва да прецениш кои да влязат в игра, кого да смениш, кои да почиват, трябва да имаш нерви", коментира той.
 
"Има едно нарушаване на играта на Лудогорец, като ритъм и най-вече като победи, последователни победи. Дойде треньор с голямо име и авторитет, започна да търси развитието на тима, по начин, по-който искаше той. Докато играчите приемат неговите изисквания се получиха колебания. Аутуори си тръгна по собствено желание. Момчетата приеха тежко напускането на Аутуори, той беше справедлив в отношенията си с тях", добави Здравков.
 
"Имаме 9 или 10 мача повече от всичките отбори, играем цикъл сряда-събота, четвъртък-неделя, умората я има, всеки мач е отговорен. Лудогорец винаги търси успеха и лидерството, в първенството, в Купата на България, в Шампионска лига или Лига Европа. Умората си оказа влияние, Иван Диас е треньор, който знае какво прави, като начин на трениране, поддържа ритъма на отбора в добро състояние", продължи специалистът. 
 
"И Левски, и ЦСКА са стойностни отбори, имат желанието, футболисти и отбор, който да е равностоен на Лудогорец. От 5 години нямам идея какво се случва в Левски, отборът тази година е различен, нормално е да търси  шампионска титла", отговори Здравков на въпроса кои са конкурентите на Лудогорец за титлата.
 
"Отсъдено ми е от съдбата да бъда треньор в трудни моменти, търпелив човек съм, има нерви, това ми помага за да излизам от тези заплетени ситуации. Всеки иска да види Лудогорец в регрес, имам предвид в противниците и да излезе на първата позиция някои друг отбор. Не виждам обаче някой в Лудогорец да се предаде, и отборът да отстъпи първото място", добави той.
 
"Първият въпрос който получих беше: "Готов ли си да поемеш Лудогорец?, нямах дилема дали мога да се справя или не. Казах, че искам да работя с хора, които искат да побеждават, които искат да бъдат на върха, в Лудогорец има такива футболисти. Винаги във футбола има нещо, което даден треньор иска да внедри, не само във футбола, във спорта като цяло. Искам да играем с топката, да доминираме на терена,  отборът да шутира по-често, да залагаме и на статичните положения", разкри Здравков.
 
"Не бих казал нищо различно от това, което е казал г-н Домусчиев, той е собственик на клуба и той определя правилата. Това, което чух от собствениците, когато разговаряха с мен беше, че ако работя по начина по-който предполагат, че могание, няма да търсим друг треньор.  Резултатите определят положението на треньора в отбора", каза още специалистът.
 
"За мен Тодор Неделев е добър футболист, той си има договор с Ботев, един ден има възможност да работя с него, бих се развал", добави Здравков.
 
Аз съм човек съм, който уважвава другите. Не обичам да бъде лидер с пръчката. Да бъда пъдари, пазач или стражар. Мога да бъда по-демократичен в подхода си, но ако някой направи нещо не както трябва той ще получи съответното наказание. Когато обаче се поставят картите на масата, когато няма нищо скрито и колкото е по-коректно и чисто, толкова по-добре за връзката футболист-треньор. Лидерът не се печели с подмазване, не се печели с празни приказки, трябва да му докажеш, че това което ти мислиш като треньор, е правилното, така се печели лидерът", обясни Здравков.
 
"Да продължим за Купата и да сме на върха през декември, без значение с колко точки преднина, това ще е важно за отбора, искам всички футболисти да се запазят от контузии, за да може да разчитаме на тях, да може да постигнем целта си, която сме си поставили", завърши той.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки