СЕНЗАЦИОННО: Жозе отписа титлата!

„Само отборите от топ четири могат да се борят за трофея, нашата цел през декември е да сме в по-добра позиция“

СЕНЗАЦИОННО: Жозе отписа титлата!

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо каза, че в момента няма как да говори за титлата в Англия като реална цел пред отбора.

"Червените дяволи" се намират на осмо място в подреждането след първите десет кръга със 17 точки, на 9 зад лидера Манчестър Сити. Според Моуриньо целта пред тима му е да бъде в по-добра позиция през декември, като тогава евентуално ще може да говори за нещо повече.

"Когато си извън топ 4, не може да говориш за титлата. Когато си в топ 4, може да погледнеш дистанцията, оставащите мачове, ситуацията с контузени и наказани играчи и да атакуваш върха. Но в момента ние сме извън топ 4, така че целта пред нас е до края на декември да бъдем в по-добра позиция от тази, в която сме сега", каза Моуриньо.

Според него атмосферата в отбора се подобрява и играчите имат настроение серията от солидни представяния във Висшата лига срещу Нюкасъл, Челси и Евертън. Португалецът се надява, че тази тенденция ще продължи и при гостуването на шестия в класирането Борнемут в събота. Специалния обаче не подценява мача и похвали "черешките" за работата, която са свършили в последните години.

"Тяхната история не е толкова изненадваща, защото те не само успяха да се закрепят във Висшата лига, но и да изградят много солиден отбор. Сега се борят за местата в Лига Европа, но съм сигурен, че и място в топ 4 е сред целите им, макар то да е много трудно постижимо за всеки един клуб. Борнемут е фантастичен клуб, много стабилен. Те разчитат на един и същ мениджър и на една група от играчи. Притежават отлични скаути, взимат отлични решения при трансферите и смятам, че всичко, което постигат, не е изненада, а е съвсем логично."

За предстоящото гостуване Моуриньо няма да може да разчита на Антонио Валенсия, който все още тренира самостоятелно във фитнеса. Маруан Фелайни и Диого Далот са в по-добро състояние и е възможно да попаднат в групата за мача, а готови за игра са Джеси Лингард и Алексис Санчес, които са напълно възстановени от травмите си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки