Променен Дунав ще залива Витоша

Григор Долапчиев и Тодор Гочев под въпрос за бистричани

Променен Дунав ще залива Витоша
Днес от 12:30 часа Дунав приема Витоша Бистрица на градския стадион в Русе. Изискването на треньора Людмил Киров към възпитаниците му е само едно - да продължат с доброто представяне у дома в Първа лига.
 
В последните два мача драконите не познават поражението, при това приеха тимове от Топ 6. Те записаха равенство 1:1 с Берое и победиха с 1:0 Локомотив Пловдив. Днес драконите ще искат да надградят срещу Витоша Бистрица. При победа те ще изместят опонента си от 10-ата позиция.
 
В 1/8-финала за купата срещу Локомотив Пловдив (0:1) наставникът на русенци имаше проблеми по окомплектоването на състав, но сега в групата се завръщат лекувалите контузии Божидар Васев и Борислав Балджийски. Петър Патев пропусна двубоя със смърфовете, но също е готов за игра. И тримата се очаква да стартират сред титулярите, така че той ще е доста променен.
 
Единствената дилема пред Киров е на кой да заложи за върха на атаката. По всяка вероятност той ще гласува доверие на голмайстора на тима Ахмед Ахмедов, а Исмаил Иса ще се включи на по-късен етап в мача. 
 
"Ще излезем изцяло в променен състав срещу Витоша. Ще гледам най-доброто, с което разполагаме, да излезе на терена. Този мач ще е съвсем различен", заяви Киров преди двубоя с бистричани.
 
Витоша пък ще опита да направи дубъл на Дунав през сезона. Бистричани се наложиха в домакинството си на русенци в първия кръг с 2:1. Старши треньорът на тима Росен Кирилов ще направи някои корекции по състава в сравнение с този, който излезе срещу ЦСКА в 1/8-финала за Купата на България. Под въпрос за двубоя бяха Долапчиев и Гочев, но и двамата попаднаха в групата. Затова и се очаква двамата да започнат срещата. Най-вероятно Долапчиев ще е на върха на атаката за сметка на Наско Милев, а в защитата и халфовата линия местата си ще заемат Лъчезар Котев и Румен Гьонов. Мениджърът на Витоша Костадин Ангелов похвали тима за представянето до момента. 
 
"Не мога да дам индивидуална оценка на всеки един футболист. Това, което се случи до момента в Първа лига, е отлично. Аз го очаквах. От тук нататък отборът ще става все по-добър. Истината е, че като цяло всичките играчи, с които разполагаме, сме ги взели от Втора и Трета лига. Доказахме, че е възможно да си конкурентоспособен с футболисти, които са българи. Просто трябва да им се даде малко време", каза Ангелов.
 
"Хит на сезона? Не мисля, че сме такова нещо. Ще бъдем, ако влезнем в шестицата. На този етап чак хит не сме. Да, качихме нивото си. В началото на сезона взехме нови млади футболисти за сметка на по-старите. Играчите натрупаха самочувствие и това бе нормално да се случи. Аз го очаквах", допълни мениджърът на Витоша.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки