Манчестър Сити дръпна на върха в Англия след лекция над Саутхемптън (СНИМКИ+ВИДЕО)

Гуардиола и компания отново газят конкуренцията на Острова

Манчестър Сити дръпна на върха в Англия след лекция над Саутхемптън (СНИМКИ+ВИДЕО)

Манчестър Сити увеличи преднината си на върха в английската Висша лига, след като победи с категоричното 6:1 Саутхемптън като домакин в мач от 11-ия кръг на първенството. Атомното трио Сане-Агуеро-Стърлинг отново бе над всички и беше в основата на успеха. 

Срещата на "Етихад" започна вихрено за "гражданите" и още в 5-та минута резултатът бе открит. Сане проби по крилото и се вряза в наказателното поле, където пусна успореден пас на голлинията, но вместо някой измежду Агуеро и Силва да засече във вратата на противника, това стори защитникът на гостите Уесли Хоед. 

Шест минути по-късно резултатът вече беше 2:0 след като Стърлинг проби в наказателното поле, навъртя няколко футболисти в бяло-червено и пусна пас към Агуеро, който от близко разстояние нямаше как да сбърка. С гола си аржентинецът стана едва деветия футболист в историята на Висшата лига с 150 гола в първенството. 

Доминацията на Сити беше смазваща и Саутхемптън трудно стигаха до топката. В 18-та минута Давид Силва покачи на 3:0 след като Сане не успя да засече центриране на Стърлинг. 

Изненадващо обаче в една от редките си атаки в 28-та минута Саутхемптън получи право да изпълни дузпа, след като Едерсон повали Дани Ингс, който стигна пръв до дълъг пас в наказателното поле.



Именно деветката на "светците" реализира наказателния удар минута по-късно и отбеляза оказало се почетно попадение за неговия отбор. 

В продължението на първата част Стърлинг възстанови удобния аванс от три гола, след като Агуеро пребори Соарес до аутлинията и пусна пас към седмицата на "гражданите" в наказателното поле, където той не сбърка. 

След почивката Сити започна по-спокойно и атаките към вратата на Саутхемптън не бяха толкова чести. Все пак в 61-та минута пети гол можеше да падне във вратата на гостите, но перфектен изстрел на Сане срещна напречната греда. Само шест минути по-късно обаче Рахим Стърлинг стигна до втория си гол за вечера след перфектен удар по земя. 

В продължението на мача пък Лирой Сане все пак отбеляза заслужен гол и оформи крайното 6:1

Така английският шампион събра 29 точки и се отдалечи на две точки от преследвачите си от Ливърпул и Челси. Саутхемптън пък е на незавидното 16 място с едва 7 пункта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки