ИЗВЪНРЕДНО: Пламен Марков с нов пост в ЦСКА

Вижте какви промени се чакат при червените

ИЗВЪНРЕДНО: Пламен Марков с нов пост в ЦСКА
Досегашният спортен директор на ЦСКА Пламен Марков ще има нов, по-висок пост на "Армията". "Тема спорт" разбра, че той ще стане изпълнителен директор на клуба.
 
Проверка в Търговския регистър показа, че документите за промяната вече са входирани и се очаква всичко да бъде вписано официално до края на седмицата, най-вероятно утре. Марков ще замени на поста Трифон Попов, който може да се върне на работа в Литекс. Попов бе президент на ловешкия клуб от 2008 до 2016 г.
 
Освен товаЦСКА ще има и изцяло нов Съвет на директорите. В него освен Марков ще попаднат Искра Григорова и военният Фильо Филев. Всички досегашни членове ще бъдат освободени - Трифон Попов, Румен Константинов и Андон Димитров. Промените ще влязат в сила след вписването им в Търговския регистър.
 
Марков бе назначен за спортен директор през лятото на 2015 година, след като Гриша Ганчев се ангажира с ЦСКА. Сега обаче е решено да бъде повишен. В новата си роля спецът ще се разписва под всички официални документи на червените като договори на футболисти, такива, свързани с лицензирането на клуба, и други.
 
Това на практика ще е трето директорско назначение за Марков на "Армията" - той е бил спортен шеф на клуба и в средата на 90-те години на миналия век. Бившият халф играе с голям успех 10 години за ЦСКА -от 1975 до 1985-а, след което е трансфериран във френския елитен Метц. Бил е треньор на армейците през есента на 1995 г. и между 4 април 2006 г. и 12 март 2007 г. Под негово ръководство червените печелят Купата и Суперкупата на България през 2006 година. Марков е последният национален селекционер, извел България до голям форум - Европейското първенство в Португалия през 2004 г.
 
С назначението на Марков за изпълнителен директор обаче ръководните промени в ЦСКА няма да се изчерпят. Според запознати има голяма вероятност главният скаут на армейците Велизар Димитров да поеме функциите на бившия си треньор в ЦСКА и националния отбор и да стане спортен директор. Този ход би бил логичен с оглед на това, че постът се овакантява от Марков.
 
Велизар ще е полезен в ролята на спортен директор, предвид това, че е отлично запознат със селекционните процеси в клуба, а и е достатъчно представителна фигура. Мнозина го определят като най-значимия футболист на ЦСКА през новия век. Димитров бе назначен за главен скаут на клуба през октомври 2016 г. За поста на спортен директор се спряга и още едно име като окончателното решение по този въпрос ще бъде взето тези дни.
 
В ЦСКА се очакват и други промени. За това анонсира силният човек в клуба Гриша Ганчев в интервюто, което даде преди малко повече от 3 седмици. Той посочи, че ще се предприемат мерки, свързани с школата, където също се очаква да се вземат нови решения. За промени в ДЮШ на клуба намекна и Димитър Пенев по време на изказването си след жребия за 1/4-финалите за Купата на България.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки