Четирима българи ще играят на Sofia Open

Най-сериозни фаворити за "уайлд кард" са Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

Четирима българи ще играят на Sofia Open

Поне четирима българи ще участват на тенис турнира от сериите АТП 250 в София през следващия сезон.

 
Надпреварата с награден фонд 52 4340 евро на твърдите кортове в зала "Арена Армеец" ще се състои от 3 до 10 февруари.
 
"Имаме общо 5 "уайлд карт" - 3 за основна схема и 2 за квалификации, като поне четири от тях ще бъдат за български играчи. Последната за основната схема ще пазим до последния момент, ако някой от топ тенисистите изяви желание да дайде", коментира президентът на БФТенис Стефан Цветков.
 
Организаторите днес обявиха седем сигурни участници, сред които трикратният шампион в Големия Шлем Стан Вавринка (Швейцария), играчите от топ 15 Карен Хачанов (Русия) и Стефанос Циципас (Гърция), както и опитните испанци Роберто Баутиста Агут и Фернандо Вердаско и зрелищният французин Гаел Монфис.
 
"Този турнир оказва сериозно влияние за развитието на тениса в България, но и помага много за чуваемостта на нашия град и държава по света. Обявения вече лист от играчи, който са потвърдили участие, е добра основа. Надяваме се да има и още приятни изненади за феновете на тениса. Хубавото е, че през следващия сезон турнирът в София влиза в телевизионния пул на АТП, което означава гледаемост около два пъти повече в сравнение с последното издание.", каза Цветков.
 
Капитанът на България за купа "Дейвис" Тодор Енев обясни, че най-сериозни фаворити за "уайлд кард" за основната схема та този етап са Димитър Кузманов и Адриан Андреев.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки