Созопол с ценен успех срещу Миньор (Раднево),

В следващия 15-и кръг Созопол приема Гигант Съединение

Созопол с ценен успех срещу Миньор (Раднево),

Отборът на ФК Созопол прибави важни три точки в борбата за челната позиция в Югоизточната Трета лига. Вчера на негостоприемния стадион "Миньор" в Раднево, в среща от 14-ия кръг, "небесносините", които преследват успеха във всеки един двубой, се наложиха трудно с 0:1 над домакините от Миньор и продължават да преследват лидера Нефтохимик. Преди седмица, момчетата на Маргарит Димов прибавиха поредни три точки, като спечелиха гостуването си над Димитровград 1947 с 1:3.

 
Вчера в Раднево, както бе и в Димитровград, гостите от Созопол показаха воля, характер, желание за победа още от началото и заслужено си тръгнаха с трите точки. Созопол изчакваше търпеливо своите шансове и при един от тях се възползва. В герой за гостите се превърна французинът Уилфред Гримо, който се разписа в 12-та минута. След хубав пробив по левия фланг на Кристиян Иванов, младият нападател навърза пет, шест състезатели на домакините и асистира в малкото наказателно поле за непокрития атакуващ футболист на гостите, който със 7-то си попадение в шампионата, донесе 10-та победа за "небесносините" от началото на кампанията. След почивката домакините от Раднево се опитаха да стигнат до частичен успех, създавайки опасни положения, а на два пъти вратарят на Созопол Свилен Нотев трябваше да показва рефлекс и да спасява своя тим. Двата тима завършиха с по 10 човека, след като за реплика бе изгонен състезател на Раденво, а за гостите от Созопол, пресилен втори жълт картон за нарушение получи именно Гримо, който ще пропусне домакинството на Гигант Съединение идната събота.
 
Созопол набира скорост и печели победа след победа, а това кара противниците на "небесносините" да бъдат двойно мотивирани и да се хвърлят срещу тях. "Небесносините" са в невероятна форма, след пет последователни победи и общо седем с тази над Нефтохимик у дома с 2:1 и двете равенства - 2:2 срещу Черноморец и 0:0 с Левски Карлово. Момчетата на Маргарит Димов не познават вкуса на поражението вече 9 кръга, а последното датира от 8-и септември, когато Созопол отстъпи в 5-ия кръг с 2:1 при гостуването си на Борислав Първомай. Другото поражение е още на старта в шампионата, а Созопол отстъпи с 2:0 над Загорец Нова Загора.
 
След успеха, "небесносините" продължават да бъдат на втората позиция в класирането след 10 победи, 2 равенства и 2 поражения, голова разлика 30:13 - 32 точки, с две по-малко от Нефтохимик, които са с 34 след вчерашната победа при визитата си над Борислав Първомай с 1:2. Созопол и Нефтохимик имат най-доброто нападение, като "шейхоете" са реализирали 37 попадения, а с допуснали само 9. Черноморец е другият отбор, който е вкарал 30 гола, а е допуснал 15, но момчетата на Радостин Кишишев изостват на 7 точки от Созопол и на 9 от Нефтохимик. В останалите двубои вчера нямаше изненади, а Марица победи у дома Карнобат с 3:0, Загорец се наложи с 2:1 над Сокол Марково, а Черноморец, които нямаха победа от 5 мача, спечелиха в Асеновград с 2:4 над местния Асеновец 2005. Загорец има и мач по-малко срещу Свиленград у дома, а тази среща ще се проведе след две седмици, на 21-и ноември (сряда), от 14:30 часа в Нова Загора.
 
Симпатичният новак Хасково, воден от Емил Ангелов Бабангида също записа успех у дома с 1:0 над Атлетик Куклен, като целта на домакините е утвърждаване в групата и по-предно класиране. Именно Хасково ще диша във врата на Черноморец и вече е само на 3 точки от "акулите", които преди два кръга успяха в последните минути да се доберат до точката там, завършвайки наравно 1:1.
 
"Много важна победа срещу отбор съставен само от кадри на Берое. От мач на мач играем все по-добре" -коментира силният човек в клуба Румен Димов.
 
В следващия 15-и кръг Созопол приема Гигант Съединение. Срещата е в събота 17-ти (ноември), от 15.30 часа, а както знаете в групата единствено "небесносините" играят на осветление.
Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки