Тотнъм нанесе тежка първа загуба на Челси в лекция на "Уембли" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Сон отбеляза уникален соло гол през второто полувреме

Тотнъм нанесе тежка първа загуба на Челси в лекция на "Уембли" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Тотнъм показа страхотна игра и заслужено взе трите точки при домакинството си Челси в дербито на 13-ия кръг в английската Висша лига. Момчетата на Маурисио Почетино победиха с 3:1 и влязоха в топ 3. 

"Шпорите" доминираха през цялата среща, като още в 4-та минута Хари Кейн можеше да отбележи, но Аризабалага спаси. В 8-та обаче Деле Али вкара първия гол в срещата. Ериксен прати перфектно центриране в наказателното поле и халфът на Тотнъм откри с глава. 



Само две минути по-късно Сон можеше да удвои, но ударът му пред празна врата излетя встрани. Така се стигна до 15-та минута и втория гол във вратата на Челси. Хари Кейн получи топката на около 20 метра от вратата на гоститие и отправи силен изстрел от дистанция, който се оплете в мрежата на сините. 

След почивката Тотнъм продължи да е господар на "Уембли" и в 54-та Сон се реваншира за пропуска си през първото полувреме с невероятно изпълнение, Нападателят на "шпорите" получи топката малко след центъра, след което напредна отдясно, предоля Жоржиньо, след това и Давид Луиз, пробивайки в наказателното поле и пращайки перфектен изстрел покрай Аризабалага за 3:0. 

В 85-та минута Челси все пак стигна до почетен гол чрез Оливие Жиру, но силите им стигнаха само до там. 

Така Тотнъм събра 30 точки и излезе на третото място в Премиър лийг, докато Челси остава зад тях на само две точки дистанция. 

Стартови състави:

 
 
ТОТНЪМ: Лорис, Алдервейрелд, Сон, Кейн, Дайер, Сисоко, Деле Али, Фойт, Ериксен, Ауриер, Дейвис
 
ЧЕЛСИ: Кепа, Рюдигер, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Азар, Ковачич, Вилиан, Аспиликуета, Мората, Луис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки