Жозе: Във всичките си 14 сезона в Шампионската лига съм излизал от групите

„В единствения случай, в който не участвах в турнира, спечелих Лига Европа“, посочи Моуриньо

Жозе: Във всичките си 14 сезона в Шампионската лига съм излизал от групите

Мениджърът на английския футболен клуб Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не изневери на хапливия си стил и след победата над Йънг Бойс, дошла след скандален гол на Маруан Фелаини в добавеното време.

Португалецът отново се облегна на статистиката, за да отговори на критиците си. Успехът с 1:0 класира "червените дяволи" за осминафиналите на Шампионската лига, а Моуриньо изтъкна, че досега няма сезон, в който воденият от него тим да не е преодолял тази фаза на турнира.

"Доволен съм, а на моите „доброжелатели“ и на любителите на статистиката мога да кажа, че във всеки от 14-те ми сезона в Шампионската лига, моите отбори са прескачали групите. В единствения случай, в който не участвах в турнира, спечелих Лига Европа. Надявам се никой да не каже, че сме играли дефанзивно. Трябваше да вкараме повече голове. Попаднахме в една от най-трудните групи и да се класираме след 5-ия кръг е добро постижение. Имаше и хубаво, но и разочароващи неща в представянето ни. Ако бяхме отбелязали ранен гол, щеше да е съвсем различно. Искахме да започнем агресивно и мисля, че феновете го забелязаха. Напрежението се покачваше с всяка изминала минута. Само най-добрият вратар в света можеше да ни спаси в ситуацията след почивката и той го направи. Достатъчно съм опитен и мога да предвиждам какво ще се случи. Трябваше ни допълнителен халф в края на мача, за да отбележим гол", заяви Моуриньо.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки