Ново разочарование за Юнайтед и само точка от "Сейнт Мерис" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените дяволи" наваксаха пасив от два гола, но не успяха да преборят Саутхемптън

Ново разочарование за Юнайтед и само точка от "Сейнт Мерис" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед заличи пасив от два гола, но стигна само до точка при гостуването си на Саутхемптън в среща от XIV кръг на английската Висша лига. "Светците" шокираха своя опонент, повеждайки с 2:0 до 20-ата минута, но Лукаку и Ерера възстановиха равенството още преди да дойде почивката. За съжаление на феновете на "Сейнт Мерис", второто полувреме отстъпваше осезаемо като качество на първите 45 минути и двата тима не успяха да отбележат повече голове.

Наставникът на гостите Жозе Моуриньо заложи на изненадващ стартов състав, в който има само един типичен централен защитник - Фил Джоунс.  Младият халф Скот Мактомни застана до английския защитник, докато Ашли Йънг и Люк Шоу са крайни бранители, а това доведе до сериозни проблеми в защитата на тима.


Двубоят на „Сейнт Мери“ започна с груба грешка в отбраната на домакините, от която обаче гостите не се възползваха, тъй като ударът на Ромелу Лукаку бе блокиран. 

След това всичко се обърна наопаки за хората на Жозе Моуриньо и те получиха поредния си леден душ този сезон.

В 13-ата минута звездата на „светците“ Нейтън Редмънд навърза няколко защитници и подаде към започналия за първи път като титуляр младок Мишел Обафеми, който изведе непокрития в пеналта Стюарт Армстронг и той с диагонален удар откри резултата.

Само седем минути по-късно пък Седрик Соарес изпълни перфектно един свободен удар, отсъден за нарушение на Маркъс Рашфорд, за да удвои аванса на своите – 2:0. 


Все пак, в 33-ата минута гостите се върнаха в мача с дебютния гол за клуба на Лукаку от 77 дни насам! Неговият партньор в атака Рашфорд направи хубав пробив и го изведе на чудесна позиция, за да може белгиецът да прекъсне най-лошата поредица в кариерата си и да вкара първото си попадение от дузина срещи на клубно ниво, намалявайки за 2:1 с мощен шут в горния ъгъл.



Само шест минути по-късно отново Рашфорд блесна с чудесна асистенция. Той проби добре в пеналта и от аутлинията пусна успореден на голлинията пас, който бе засечен технично с пета от Андер Ерера за 2:2.

Юнайтед започна по-офанзивно втората част, а в 52-ата Фелайни можеше да направи обрата пълен, но след центриране на Йънг белгиецът би неточно с глава.



Няколко минути по-късно Редмънд пробва да изненада Де Хеа от фаул, но ударът му прати топката право в ръцете на испанския страж.

Двата тима редуваха атаки, на които обаче липсваше нужната острота и точен завършващ удар.



Четвърт час преди края на редовното време Редмънд премина покрай няколко бранители на гостите, но стреля крайно неточно. Пет минути по-късно халфът коригира мерника си и затрудни максимално Де Хеа с далечен шут, но вратарят на „червените дяволи” успя да избие с една ръка в корнер.

В 81-ата Хьоберг засече центриране от корнер и насочи към близката греда, но изкара в аут.

В добавеното време "светците" получиха шанс да вземат трите точки, но Габиадини изпълни много неточно фаул и срещата завърши при резултат 2:2.

САУТХЕМПТЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:2

1:0 Стюърт Армстронг (13')
2:0 Седрик Соарес (20')
2:1 Ромелу Лукаку (33`)
2:2 Ерера (39`)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

САУТХЕМПТЪН: Макарти, Йошида, Вестергард, Стивънс, Хьоберг, Лемина, Армстронг, Валери, Соарес, Редмънд, Обафеми;

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Йънг, Джоунс, Шоу, Мактомни, Ерера, Матич, Фелайни, Погба, Рашфорд, Лукаку;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки