Паро: За ЦСКА ножът e опрял до кокала

Отборът или бие Лудогорец, или казва „чао" на титлата, убеден е Никодимов

Паро: За ЦСКА ножът e опрял до кокала
ЦСКА влиза в голямата битка с Лудогорец емоционално разклатен. Двубоят със Славия трябваше да завърши по коренно различен начин, но редица обстоятелства доведоха до загубата на армейците. Това заяви легендата на червения клуб Аспарух Никодимов пред „Тема спорт.
 
„Да, ЦСКА носи своята вина за поражението, защото трябваше да вкара поне част от положенията си. Но по никакъв начин не може да се подмине съдийството. Реферът Чинков поряза много жестоко и очевидно ЦСКА. Обикновено не обръщам толкова голямо внимание на арбитрите и гледам да отбягвам да ги коментирам, но това, което се случи, беше съвсем явно и показно.
 
Трябваше да се свирят поне две чисти дузпи за ЦСКА. Този, който ще ръководи мача срещу Лудогорец, също клони натам. И него го знаем. И той се е "доказвал" в мачове на ЦСКА. Така че ножът яко е опрял до кокала на червените. Пред ЦСКА има само две опции - или да победи Лудогорец, или да каже "чао" на титлата. Дойде моментът на "Армията" да покажат дали са отбор, или още са далеч от желаното. Този двубой ще даде много отговори”, заяви Паро.
 
„ЦСКА игра силно срещу Славия през първото полувреме. Владееше събитията на терена, Мауридес изигра правилно своите положения, но там вече и късметът изневери при двете греди. Втората част обаче беше по-слаба за ЦСКА от първата, може би и заради изнервянето, което се получи от съдийските отсъждания. Отборът действаше твърде еднообразно, с безразборни центрирания. Нямаше ситуации, в които да се пробие до аутлинията, а оттам топката да се върне и някой да налети на скорост. Вместо това всеки центрираше оттам, където хванеше топката. Стереотипно и предвидимо. Един класен отбор трябва да има и резервен план”, анализира легендата.
 
„Индивидуално може да се обърне внимание на левия бек Жеферсон. И преди съм коментирал, че имам противоречиво мнение за него. Не мога да повярвам, че този футболист някога е бил в бразилския национален отбор. Той не знае как да подсигурява правилно, тромав е, не забелязвам необходимата енергичност и пробивност. Жеферсон носи вина за гола на Славия. Трябваше да тръгне по-рано, а ако бе необходимо - дори да рискува да получи жълт или червен картон, но да спре състезателя на съперника.
 
Вместо това Жеферсон си следваше Карабельов, но не можеше да го стигне. Не виждам и да прави някакви кой знае какви центрирания в атака. Просто един обикновен футболист. Такива с лопата да ги ринеш във втора бразилска дивизия. Не беше правилен и начинът, по който се действаше с резервите. Десподов, ако е бил напълно готов, не разбирам защо не стартира от първата минута. Виси с картони, но в крайна сметка има глава на раменете, ще му кажат да внимава и ще се пази. Ако не се разправя, няма да получи жълт картон. Тиаго пък е от онзи тип футболисти, които не се включват добре като резерви. Появата му на терена не донесе нищо позитивно в играта на отбора”, допълни Никодимов.
 
„В четвъртък ЦСКА ще трябва да се бори мъжки. Разград вече на 70% си е осигурил титлата. В някои мачове на Лудогорец се вижда игрово отстъпление, но това не може да е някакво успокоение за преследвачите. На Разград им стига по един равен с двата гранда и са готови. Те в другите, срещи точки не губят. Да видим и как ще ръководи мача съдията Йорданов, да не са му наредили да надува свирката от обратната страна. Някои хора не могат да разберат, че копаят гроба на българския футбол по този начин.
 
Но в Европа виждаме как се свири - груба игра, разправии и яко картони. Там няма прошка. Тук обаче ги галим. На двубоя Локо Пд - Лудогорец бяха спестени две кристални дузпи за домакините. При такова съдийство и бутане самите футболисти на ЦСКА и на който и да е друг отбор, губят самочувствие и увереност. Виждат, че се свири нечестно, и не могат нищо да направят. Дори и техните шефове се оказват безсилни.
 
Битката на 6 декември е мачът на годината за ЦСКА. Този двубой ще покаже кой къде се намира и дали статуквото в родния футбол може да се обърне”, завърши Паро.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки