Отборите с българи в Украйна продължават за купата на страната

Шахтьор отново разгроми Динамо (Киев)- този път с 4:1

Отборите с българи в Украйна продължават за купата на страната

Отборите на Волин (Луцк) и Ховерла-Закарпатие (Ужгород), където играят български футболисти, продължават на осминафиналите в турнира за Купата на Украйна, след като спечелиха днешните си мачове. Там е и Карпати (Лвов), който се води от българските треньори Николай Костов, Неделчо Матушев и Веселин Бранимиров. Отпадна единствено Металург (Донецк), който се препъна 0:2 при гостуването си Черноморец (Одеса), но Велизар Димитров не игра.

Карпати се справи с 2:0 при гостуването на Кримтиплица (Молодежно) от втора дивизия. Щилич откри резултата в 56-ата минута, а Кополовец удвои в 1-ата минута на добавеното време.

Бившият нападател на Литекс Светослав Тодоров беше титуляр за отбора на Ховерла-Закарпатие във 2-ата минута на добавеното време беше заменен от Микуляк. Иначе отборът му се наложи с 1:0 над втородивизионния Хелиос (Харков) с гол на Балафас в 78-ата минута.

Волин (Луцк) стигна до продължения с третодивизионния Славутич (Черкаси), но все пак победи с 3:1. Левият бранител Петър Занев игра през всичките 120 минути, а Валентин Илиев не беше в групата. Аматьорите от Черкаси могат да съжаляват за пропуснатата победа, тъй като допуснаха изравняване в 4-ата минута на добавеното време от Овоникоко. Още в първото продължение обаче тимът на Волин реши всичко в тази среща с нови две попадения, дело на Насонов в 95-ата минута и на Павлов в 98-ата.

Дербито на кръга беше в Донецк, където Шахтьор за пореден път размаза Динамо (Киев)- този път с 4:1. На терена имаше само един отбор и това бяха домакините, за които отбелязаха Луис Адриано в 22-ата минута, Алекс Тешейра в 40-ата, Фернандиньо в 75-ата и Дарио Сърна в 83-ата. За гостите от Киев остана утешението, че Тайе Тайво изравни пет минути след гола на Адриано. 

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки