„Сини“ и „зелени“ в битка за по-щастлива Коледа

Левски и Берое излизат в Стара Загора за последния си мач през годината

„Сини“ и „зелени“ в битка за по-щастлива Коледа

"Зимата ни изненада" е често срещано словосъчетание у нас по това време на годината.

Нещо такова се случи и на днешните съперници Берое и Левски, които ще се вкопчат в лют сблъсък под Аязмото.

С падането на живака в термометрите и заралии, и сините изпуснаха парата, като в последните есенни кръгове нямат нищо общо с това, което показваха в средата на есенния дял на първенството.

Левски бе лидер, а Берое плътно зад тимовете от Топ 3. Това обаче вече изглежда много отдавна.

Тази вечер столичани влизат в боя като трети в класирането на 7 точки от лидера, а домакините са пети - на 5 пункта зад съперника си. 

Берое допусна две последователни загуби - 1:4 от Ботев Пд и 0:1 от Черно море, преди да се наложи много трудно с 1:0 над Ботев Враца с измислена дузпа.

Левски пък спечели само два от последните си 5 мача (2 загуби), като в единия от тях - срещу Етър на „Герена", на гостите не бе зачетен чист изравнителен гол в добавеното време.

С оглед на поставените цели от двете ръководства съперниците нямат право на грешки в последния двубой за 2018 година. И ако искат Коледата им да е по-весела, то ще трябва да се поизпотят сериозно днес.

Треньорът на Берое Александър Томаш няма да може да разчита на доста свои титуляри - контузени са Алкан, Георги Ангелов и Вандерсон, а наказан е Мешка. Това принуди наставника да вземе двама юноши в групата - от юношеския тим до 17 години бе привикан Никола Маринов, а от старшата възраст към мъжете се присъедини Стоян Иванов.

Освен това халфът Владимир Гаджев, който е бивш играч на сините, лекуваше контузия и влезе в последния момент сред 18-те. Той най-вероятно няма да е титуляр. Очаква се в защита да действат Желев, Бандаловски, Хаджиев и Леони, а Райнов и Цветков да са в средата на халфовата линия.

На десния фланг ще е Бригидо, а на левия в отсъствието на Вандерсон и Мешка най-вероятно ще бъде преместен миналият през "Герена" Борислав Цонев. Играта ще трябва да организира Минчев, а на върха на атаката ще е Камбуров.

Таранът все още не се е разписвал с екипа на Берое срещу Левски. Той има 12 гола до момента в Първа лига, като изостава по този показател от Станислав Костов от сините, който е на върха в листата на реализаторите с 16 попадения.

Може обаче да не видим дуел между най-резултатните българи на терена. Причината е, че Костов имаше травма от мача с Етър и е с натрупана умора. Няма да е изненада, ако столичната атака бъде водена от Серджиу Буш, който в миналия кръг най-после се отпуши.

На вратата на Левски ще е Мартин Полачек, като това най-вероятно ще е последният официален мач на словака за клуба.

Сините искат да се разделят с него през зимната пауза, пише "Тема спорт". 

Дори и да остане на "Герена" през пролетта, то той ще бъде резерва на привлечения през ноември Николай Михайлов. 


В отбраната на столичани се завръща Яблонски, което означава, че Тиам ще играе в халфовата линия. Дилемата пред Стоянобич е кой да е до него - младокът Юрукоб или Мариани. 

Ако е вторият, то в състава ще се отвори място за Паулиньо, който да си партнира с Обертан и Кабрал. Нашименто попадна сред 18-те, но е малко вероятно да започне. 

По избора на треньорите на играчи за воденето на битката най-вероятно ще проличи кои ще трябва да си събират багажа и да си търсят нови клубове. 

За Стара Загора от София не тръгнаха Аймен Белаид и Антони Белмонт... 

Решаването на тези въпроси обаче може да се проточи до февруари. Преди това ни очакват интригуващи 90 минути на стадиона под Аязмото. 

Последните с марки "Берое" и "Левски" за 2018 година.

Мачът стартира в 17:30 часа и е пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки