Гришо аут от турнира на двойки в Бризбън, ясен е съперникът му на сингъл

Димитров с по-малко от час почивка преди мача при дуетите

Гришо аут от турнира на двойки в Бризбън, ясен е съперникът му на сингъл
Григор Димитров отпадна от турнира на двойки в Бризбън.
 
Бойкотиращият България излезе на корта за срещата си при дуетите по-малко от час, след като приключи двубоя му на сингъл, който спечели с 6:3, 6:4 срещу Джон Милман.
 
Той и партньорът му Райън Харисън (САЩ) отстъпиха на Джо Салисбъри и Раджеев Рам (САЩ) с 2:6, 5:7.
 
Григор сподели, че причината да играе в турнира на двойки е да натрупа повече минути на корта в началото на сезона.
 
Условията, при които се проведе мачът, бяха доста по-различни от тези за първата му среща за деня. На сингъл той игра на централния корт, който е покрит и в него се поддържа по-ниска температура, а след това трябваше да излезе под парещите лъчи на австралийското слънце.
 
Докато Димитров и Харисън се опитваха да продължат напред при дуетите, стана ясен съперникът на хасковлията за 1/4-финалите на сингъл. Това е японецът Кей Нишикори, който е поставен под №2 в схемата на турнира в Бризбън. Той се наложи над Денис Кудла (САЩ) след 7:5, 6:2 за час и 21 мин.
 
Българинът и японецът са се срещали 5 пъти до момента като статистиката е в полза на азиатеца, който има 4 победи срещу само 1 на сметката на Гришо. За сметка на това обаче успехът на хасковлията е точно в Бризбън, когато той триумфира с титлата през 2017 г., печелейки на финала именно срещу Нишикори с 6:2, 2:6, 6:3.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки