Жестоки глоби след дербито в София

Грозни сцени белязаха мача между Левски Лукойл и Балкан

Жестоки глоби след дербито в София

 Жестоки глоби могат да отнесат от Левски Лукойл и Балкан следп оредното дерби между двата отбора този сезон. “Сините” спечелиха драматично със 77:73 пред близо 1000 зрители в зала “Универсиада”, след като на почивката изоставаха със 17 точки. За съжаление и този мач не мина без поредица от провокации от агитките и на двата отбора, като в средата на третата част се наложи жандармерията да нахлуе, за да усмири фенове на домакините. Част от най-върлите привърженици на столичани тръгнаха на саморазправа, но бяха озаптени. Въпреки това мачът бе прекъснат за няколко минути, а един от операторите на БНТ ударен с бутилка, което доведе и до отказ от негова страна да довърши служебните си ангажименти. 

 
 
В резултат на всичко това се очаква Дисциплинарната комисия на НБЛ да се събере и да наложи доста сериозна санкция на Левски Лукой. По всяка вероятносто ръководството на шампионите ще трябва да се бръкне с около 5000 лева заради случилото се по трибуните и прекъсването на срещата. 
 
От Балкан обаче също ще трябва да платят за поведението, не толкова на публиката от Ботевград, колкото за това на Небойша Видич. Сръбския специалист почти сигурно ще остане без права за един мач на своя отбор. Причината - отправените обвинения към съдията Венцислав Великов, че е помогнал на шампионите да спечелят. 
 
“Винаги съм казвал, че има честни хора в съдийската комисия, но определено може би са две имена. Господин Великов толкова се срамуваше от това колко много е помогнал на Левски Лукойл, че в последната част даде някои топки и фаулове за нас. Това е достатъчно”. Нещо, което споерд правилника на Лигата се приема като нарушаването му и освен с един мач се наказва и с хиляда лева глоба. 
 
“Тема Спорт”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки