Сензациите в пресата днес: Левски отказа връщане на Боримиров

И още: 2000 лв. на ден глоба за Опоку, УЕФА в шах от молба на ЦСКА, Лудогорец следи изгонен от Левски

Сензациите в пресата днес: Левски отказа връщане на Боримиров
Сензациите в пресата днес, 26 септември 2012 г.:
 
 
„Труд”: Левски отказа връщане на Боримиров
 
„Левски" отказва на този етап да назначи отново Даниел Боримиров. Треньорът Илиан Илиев е близък с четвъртия в света още от славния период през 90-те години, когато играеха заедно в синьо. Варненският специалист няколко пъти е предлагал Боримиров да бъде взет за мениджърски пост. Тодор Батков и Иво Тонев обаче засега не приемат завръщане на Даниел, въпреки че неговото наказание за 1 г. извън футбола изтича следващия месец. Боримиров бе санкциониран след като се замеси в бой на мач за деца, в който играеше и неговият син Алекс.
 
След раздялата с Георги Иванов-Гонзо през април изпълнителния директор Тонев реши постът спортно-технически шеф да бъде закрит. В момента функциите изпълняват и Тонев, и главният селекционер Дончо Донев. Последното предложение отпреди няколко дни е било отново да има спортен директор, който да е Боримиров след края на наказанието.
 
Все пак възможността четвъртият в света да бъде върнат, не е окончателно изключена. И зависи от работата на „Герена" - ако се намерят пропуски, може да бъде взет да ги попълни. Но едва ли ще стане тази година.

 
 
„Тема Спорт”: 2000 лв. на ден глоба за Опоку
 
Агиеманг Опоку може да счита себе си за би8ш футболист на Левски, тъй като на Терена" са му приготвили финансова изненада, преди да му посочат вратата окончателно.
 
Най-бързият футболист в А група (по думите на старши треньора на сините Илиан Илиев) от няколко дни е в Катар, където уж трябва да урежда личен проблем, който обаче явно е прераснал в нежелание повече да се връща на „Герена". Опоку обаче може и да не е в Катар, а където си пожелае, но е факт, че ръководството на Левски няма непрекъснат контакт с него и не знаят кога и дали изобщо футболистът ще се появи отново в София.
 
Сините ще прибягнат до мярката глоба от 2 хиляди лева за всеки ден закъснение, ако до ден-два Опоку или негов представител не се обади отнякъде с разумно обяснение за непредвиденото му отсъствие. Ясно е, че от този момент нататък Агиеманг нито ще влезе в необходимата спортно-техническа форма, нито ще спечели доверието на Илиан Илиев, нито ще е добре приет в съблекалнята. Отделно Иво Тонев няма да го гледа с добро око.
 
Левски взе Опоку през лятото като свободен агент, но плати около 100 хиляди евро на мениджъра му като хонорар, а и заплатата на играча е една от най-високите в Левски - над 15 хиляди евро чисто. Ганаецът преди това бе на проби в Лудогорец, където не успя да мине медицински прегледи. 
 
„Стандарт”: УЕФА в шах от молба на ЦСКА
 
В УЕФА останаха като препарирани от искане на ЦСКА. По време на проверката в София инспекторите на Мишел Платини били помолени да поемат лицензирането на клуба тази пролет вместо комисията към БФС. От "Армията" се аргументирали, че с хората на УЕФА се работи много по-лесно отколкото с колегите им в София. От ЦСКА са напълно сериозни и дори проучили възможността да получават лиценз директно от Нион. Оказало се, на теория това е възможно. "Червените" недоволстват от аршина на БФС, който според тях има за цел да облагодетелства най-вече приближени мениджъри, ревящи постоянни за пари.



„Тема Спорт”: Лудогорец следи изгонен от Левски
 
Лудогорец проявява интерес към вътрешния халф на водача в Б група Спартак Плевен Янислав Иванов. Старши треньорът на шампионите Ивайло Петев лично се е запознал с качествата на младока. Специалистът е наблюдавал домакинството на плевенчани с Шумен, което завърши 1:0 за тях. По време на двубоя наставникът на орлите си е водил доста записки за техническите характеристики на 20-годишния полузащитник.
 
В юношеските си години Янислав Иванов е тренирал в школата ЦСКА, а след това преминава в Левски. Само след няколко месеца в академията на сините обаче е изгонен заради неспазване на режим. По-късно халфът мина и през Славия, преди през миналата година да се прибере в Спартак Плевен. През този сезон Иванов е с основен принос за доброто представяне на плевенчани в Б група. Той е играл и в петте мача на отбора си до момента, като е отбелязал един гол.
 
Ивайло Петев не смята да прибързва с решението за привличането на играча. Той възнамерява да продължи да следи отблизо изявите на младока и занапред.
 
Припомняме, че преди време треньорът на Лудогорец бе забелязан да следи и талантите на Видима-Раковски Пламен и Християн Кожухарови. Двамата братя, към които миналата зима имаше интерес и от ЦСКА, са в списъка на разградчани. Освен тях шампионите са набелязали и 19-го-дишния нападател на Спартак Варна Десислав Дяков. Ивайло Петев дори разговаря с изпълнителния директор на соколите Живко Великов относно таланта. За момента обаче преговорите между соколите и разградчани са в застой.
 

  

Белчев: И за мен това, което се случва е необяснимо

Треньорът на ЦСКА бе доста разочарован

Храбър Крумовград не се даде и на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" заплашени от бараж за Европа

ЦСКА пусна билетите за Крумовград

"Червените" примемат хита на сезона в събота

Потвърдено: Нов директор и скаутско звено в ЦСКА

„Червените“ търсят президент, не се разбраха с Бербатов

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Белчев: Не отива на ЦСКА да е на второто място

Треньорът на "червените" бе разочарован след загубата от Лудогорец

Окончателно: ЦСКА без каре титуляри, но с Каранга в Разград

Стамен Белчев определи групата за Лудогорец

Матей аут за Лудогорец, пред раздяла с ЦСКА

Капитанът може да е изиграл последния си мач с червената фланелка

ЦСКА готви мащабна селекция, гледа към Испания

„Червените“ търсят подсилване във всички линии

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки