Пак обрат, голеада и първа победа за Лудогорец в контролите! (ВИДЕО)

Шампионите стигнаха до 4:2 над унгарския Хонвед, Адриан Попа с дебютен гол за "орлите"

Пак обрат, голеада и първа победа за Лудогорец в контролите! (ВИДЕО)

Лудогорец постигна зрелищна победа с 4:2 над 4-ия в унгарския елит Хонвед във втората си контрола на турска земя.

Съставът на Антони Здравков изигра силен мач, гарниран с много попадения и още няколко сериозни възможности пред вратата на съперника.

Преди няколко дни "орлите" допуснаха поражение 1:3 от Ботошани, макар че поведоха в резултата. Днес се случи обратното - лудогорци бяха тези, които изоставаха в резултата след само 8 минути игра.

Грешка в защитата на българския шампион позволи на Тишлер да се озове сам срещу Хорхе Броун, а последният нямаше какво да направи - 1:0 за Хонвед!

Минути по-късно обаче разградчани изрваниха! Сисиньо бе съборен в наказателното поле, а от последвалата дузпа Козмин Моци вкара за 1:1!

След малко повече от четвърт час игра разградчани осъществиха пълен обрат!

Пробив на Натанаел отляво завърши с остро центриране, Кешеру не успя да играе с топката, но движението му бе достатъчно да попречи на вратаря на унгарците и така топката се озова в мрежата!

Лудогорец натисна още по-сериозно съперника, а третият гол бе въпрос на време. И той дойде след дебютното попадение на новото попълнение Адриан Попа!

Румънският национал получи топката от Джоди Лукоки и от добра позиция вкара за 3:1, при който резултата дойде почивката.

До края на полувремето и Лукоки можеше да се разпише, но пропусна от чудесна ситуация да покачи на 4:1!

Втората част започна с натиск на унгарците, които стигнаха до намаляване на резултата след чудесно центриране на бившия играч на ЦСКА Тончи Кукоч, който намери Чипф, за да може последният да вкара за 2:3!

Лудогорец овладя инициативата след 60-ата минута, а след няколко пропуска пред вратата на унгарците дойде ред и на Якуб Швиерчок да запише името си сред голмайсторите, засичайки от близка дистанция центриране на Лукас Саша.

В заключителните минути отново Швиерчок имаше шанс да покачи на 5:2, но пропусна много добра възможност и в крайна сметка проверката завърши при този резултат.

Лудогорец - Хонвед 4:2

0:1 Тишлер 8'
1:1 Моци 11'-д.
2:1 Натанаел 16'
3:1 Попа 33'
3:2 Чипф 56'
4:2 Швиерчок 81'


Стартов състав на Лудогорец: Броун, Сисиньо, Натанаел, Моци, Недялков, Даков, Горалски, Лукоки, Марселиньо, Попа, Кешеру

Стартов състав на Ботошани: Гроф, Батик, Ловрич, Скворч, Хефлер, Бегларишвили, Бамба, Газдаг, Узома, Холендер, Тишлер

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
90' - Край на мача!

81' - Чудесна атака на Лудогорец за 4:2! Вандерсон подаде към Лукас Саша, който с перфектно центриране от десния фланг намери полския таран, за да може той да се разпише!

56' - Унгарците намаляват! След центриране на бившия защитник на ЦСКА Тончи Кукоч, Чипф намери топката с глава на от близка дистанция и не остави шансове на появилия се през второто полувреме Пламен Илиев - 3:2!

45' - Край на първото полувреме!

33' - Ето го и първото попадение на Адриан Попа за Лудогорец! Новото попълнение на разградчани се възползва от подаване на Лукоки и направи резултата 3:1!

16' - Обратът за Лудогорец е пълен! Разградчани поведоха с 2:1, след като Натанаел центрира остро от левия фланг, Кешеру не успя да играе с топката, което бе достатъчно да заблуди вратаря на унгарците!

11' - Козмин Моци изравнява резултата, вкарвайки от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Сисиньо - 1:1!

8' - 1:0 за Хонвед! Тишлер остана сам срещу Хорхе Броун и нямаше проблем да го преодолее!

1' - Начало на срещата, която се забави с няколко минути!
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки