Тайбе Юсеин стана „СПОРТИСТ НА БЪЛГАРИЯ“ за 2018 г. (СНИМКИ)

Отличените спортисти в „Нощта на шампионите“ получиха парични премии на стойност 215  000 лева, осигурени от СПОРТ ТОТО

Тайбе Юсеин стана „СПОРТИСТ НА БЪЛГАРИЯ“ за 2018 г. (СНИМКИ)

Днес, 19 януари 2019 г., се проведе годишната церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на България за изминалата 2018 г. – „Нощта на шампионите“. Организатори на събитието са Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта. Усмихнатият водещ на СПОРТ ТОТО – Део и чаровната състезателка по троен скок – Габи Петрова бяха водещи на церемонията. 

 
„Спортист № 1 на България“ за 2018 г. стана Тайбе Юсеин. Тя получи парична премия на стойност 50  000 лева. Нейният треньор Петър Касабов беше награден в категорията „Треньор № 1 на България“ за 2018 г. и също получи чек за 50  000 лева от Български спортен тотализатор.  В категорията „Отбор № 1 на България“ паричната премия от 50 000 лeвa получиха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика, а тяхната треньорка Весела Димитрова взе чек от 10  000 лева. В категорията „Спортист с увреждания № 1 на България“ беше награден Денислав Коджабашев, който получи чек на стойност 10  000 лева, а неговият личен треньор Асен Асенов беше награден с чек от 5 000 лeвa. 
 
 
Ето и победителите в останалите категории:
 
Категория „Млад спортист до 23 години № 1 на България за 2018 г.“ – Биляна Дудова с треньор Петър Касабов
Категория „Млад спортист до 18 години № 1 на България за 2018 г.“ – Мариела Костадинова и Панайот Димитров с треньор Гергана Денева
Категория „Млад спортист до 16 години № 1 на България за 2018г.“ - Пьотр Нестеров с треньор Кристиан Илиев

 
Отличените спортисти и треньори получиха парични премии на стойност 215 000 лева, осигурени от СПОРТ ТОТО. БСТ отделя 33% от постъпленията в игрите си за развитието на физическото възпитание и спорта в България. Само през 2018 г. сумата възлиза на десетки милиона лева. 

 
На церемонията министърът на младежта и спорта, Красен Кралев, връчи почетния орден „Венец на победителя“ на девет значими личности с безспорни постижения и принос за развитието на българския спорт. За своите юбилеи през 2018. г. с почетения знак „Венец на победителя“ бяха наградени: една от най-успешните дами в българската художествена гимнастика – Илиана Раева, една от най-добрите състезателки в историята на леката атлетика – Гинка Загорчева, кавалерът на щангата – Норайр Нурикян, един от доайените на спортната фотография – Бончук Андонов, легендарният шампион по борба – Валентин Райчев, олимпийският шампион по вдигане на тежести Янко Русев, волейболист № 1 на България за 20-ти век – Димитър Златанов, както и двама от най-известните ни алпинисти Николай Петков и Кирил Досков. 

 
Тази година тотализаторът стартира мащабна кампания „Предизвикай себе си! Заедно за българския спорт“, която си поставя за цел да мотивира хората да открият и практикуват своя спорт. 
 
Победа, две ремита и три загуби за нашите на Европейското индивидуално първенство по шахмат

Антоанета Стефанова с успех над Моника Стойковска

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки