Без повече ментета в Левски

Даниел Боримиров оглавява новосъздаден селекционен отдел

Без повече ментета в Левски
Край със скъпоплатените недоказани чужденци в Левски. Това е една от основните задачи, които си поставят новите шефове в клуба начело с изпълнителния директор Павел Колев.
 
„Сините" повече няма да разчитат на футболисти, предложени им от мениджъри, без те да са гледани на живо.
 
За да се спре порочната практика, в най-скоро време на „Герена" ще се бъде изграден селекционен отдел. Начело ще застане Даниел Боримиров, който досега беше шеф на школата на клуба, пише "България днес". В него ще влизат още двама-трима души. Тяхната основна задача ще е да следят перспективни български футболисти, които да бъдат привличани в Левски.
 
Чужденци ще се привличат само след пълно проучване на качествата им. Ще бъдат наблюдавани и на живо в няколко мача от хората от скаутското звено на „Герена". Това ще става след консултация с треньора.
 
Създаването на селекционния съвет ще доведе до махането на досегашния главен скаут на клуба Кирил Вангелов. Той си навлече куп критики в последно време с играчите, които доведе в отбора. Както и с факта, че гледаше всеки мач на тима, вместо да наблюдава футболисти. Това е само една от многото промени, които предстоят в Левски идните месеци.
 
Поне още един шеф ще се раздели с поста си. Това е Красимир Иванов, който до петък беше изпълнителен директор на клуба. Очакваше се той само да бъде понижен до финансов директор, но след последните излезли задължения на „сините” това няма да се случи. Неговото място ще бъде заето от друг човек най-късно в началото на март. Тогава на Общото събрание ще стане промяната в собствеността на клуба.
 
Най-вероятно със своите постове ще се разделят и други хора в администрацията на клуба. Това ще става постепенно. В клуба в момента тече одит, който ще покаже какво е реалното финансово състояние на „сините".
 
Предстои и назначаването на спортен директор на отбора. Едно от основните искания на треньора Славиша Стоянович още от идването му в Левски. Сред спряганите за поста са Христо Йовов и Димитър Димитров-Херо. И двамата на този етап отказват да коментират дали може да се върнат на „Герена". Павел Колев ще застъпи на поста си от днес. 

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки