СЕНЗАЦИЯ: Левски загуби и от полски слабак в Кипър (ВИДЕО)

Дерменджиев с второ поражение в контролите, дузпа не стигна за реми срещу Висла Плоцк

СЕНЗАЦИЯ: Левски загуби и от полски слабак в Кипър (ВИДЕО)

Левски записа втора загуба в контролите под ръководството на Георги Дерменджиев.

След поражението от китайския Хенан с минималното 0:1 в неофициалния дебют на новия си треньор, сега „сините“ отстъпиха и пред изпитващия сериозни затруднения в полското първенство тим на Висла Плоцк с 1:2. 

Опонентът ще е в битката за оцеляване в елита, след като събра едва 20 точки от точно толкова кръга преди зимната пауза, като нямаше победа от девет двубоя, включително три ремита до момента в контролите. 

Сега обаче успя да спечели спаринга с Левски, който се игра в Кипър и така да остави българския тим без успех в проверките, след споменатите вече две отстъпления и ремито в първата контрола с руския УФА. 

Преди мача „сините“ бяха напуснати от голямата си звезда Габриел Обертан, който се сбогува със съотборниците си и замина за Турция, където трябва да премине медицински прегледи преди да подпише с Ерзурумспор.

Липсата на Обертан се усети, тъй като Левски не създаде почти нищо интересно на терена и вкара единственото си попадение от дузпа.

В 26-ата минута се наложи Дерменджиев и хора от щаба на „сините“ да влизат на терена, за да усмиряват Милош Цветкович, който се сдърпа с Гиорги Меребашвили.

Нервите явно повлияха на сръбския защитник, защото малко по-късно той допусна грешка и Анхел Гарсия се възползва, за да открие резултата в 33-ата минута.

На почивката Дерменджиев направи две промени, както и осем през второто полувреме, като само Давид Яблонски игра през всичките 90 минути.

В 65-ата Давиде Мариани успя да изравни от дузпа, но само седем по-късно Николас Варела вкара победния гол за Висла с красив прехвърлящ удар, матирал резервния вратар Ники Кръстев.

Следващите контроли на Левски са срещу Урал (Русия) на 2 февруари, Судува (Литва) на 5 февруари и три дни по-късно срещу Чукарички (Сърбия).

ЛЕВСКИ - ВИСЛА ПЛОЦК 1:2
0:1 Гарсия 33'
1:1 Мариани 65', дузпа
1:2 Варела 72'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Левски (4-2-3-1): Николай Михайлов (46-Николай Кръстев), Милош Цветкович (75-Ивайло Найденов), Давид Яблонски, Нуно Рейш (75-Деян Иванов), Иван Горанов (75-Луи Нганиони), Кали Тиам, Антони Белмонт (55-Илия Юруков), Давиде Мариани (70-Богдан Вашчук), Станислав Иванов (46-Илия Димитров), Паулиньо (81-Мартин Петков), Станислав Костов (58-Сержиу Буш);

Висла Плоцк: Томас Дахне, Чезари Стефанчук, Алан Урига, Адам Дзвигала, Анхел Гарсия, Ариел Борисюк, Доминик Фурман, Гиорги Меребашвили, Якуб Луковски, Дамиан Расак, Оскар Завада;

Ето и как се разви проверката:

 90' КРАЙ НА МАЧА! ЛЕВСКИ ЗАГУБИ ОТ ВИСЛА ПЛОЦК С 1:2 В КОНТРОЛА, ИГРАНА В КИПЪР.

81‘ Шанс за изява получават двама младоци на Левски, а именно Мартин Д. Петков и Томислав Папазов.

76' Нови три смени в Левски, на терена се появиха Ивайло Найденов, Луи Нганиони и Деян Иванов.

72' ВИСЛА ОТНОВО ПОВЕЖДА! Николас Варела вкара за 2:1, след като преодоля резервния вратар Ники Кръстев с красив прехвърлящ удар.

67' Малко след като изравни Давиде Мариани е заменен от Богдан Вашчук.

65' ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Давиде Мариани изравни от дузпа за 1:1.

60' Още една рокада в строя на "сините" - Буш заменя Костов.

52' Трета промяна в състава на Левски. Антони Белмонт отстъпва мястото си на Илия Юруков.

49‘ Топката минава покрай гредата на Левски след опасно центриране на Фурман в пеналта.

46' НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ! Две промени в състава на Левски - Станислав Иванов и Николай Михайлов са заменени от Ники Кръстев и Илия Димитров.

45' Край на първото полувреме! Висла се оттегля на почивка с аванс от 1:0.

37' Корнер за Висла. Давид Яблонски избива с глава след центриране на Фурман.

33' ГОЛ ЗА ВИСЛА! Анхел Гарсия се възползва от грешка на Милош Цветкович и открива резултата в спаринга – 1:0!

 26‘ КОНТРОЛАТА БЕ ПРЕКЪСНАТА ЗА МАЛКО СЛЕД СПРЕЧКВАНЕ МЕЖДУ ИГРАЧИ НА ТЕРЕНА! Николай Михайлов напусна пеналта и изби топката при атака на Висла, но се сблъсъка с играч на съперника, който остана да лежи на терена. Това даде мотив на Милош Цветкович и Гиорги Меребашвили да се спречкат, като се наложи треньорът на „сините“ Георги Дерменджиев и хора от щаба да влизат на терена, за да успокояват футболистите!

23' Свободен удар за Левски, но Давиде Мариани праща топката право в стената от играчи.

18' Две поредни засади на „сините“, които днес играят в резервните си жълти екипи. Първо Костов, а после и Паулиньо бяха зад последния в защита на Висла. 

12' Милош Цветкович центрира към наказателното поле, но вратарят на Висла улови безпроблемно. 

7' Станислав Иванов центрира от корнер, но няма кой да засече от Левски.

5' Хали Тиам спира в наказателното поле опасна атака на Висла Плоцк.

 1' Начало на спаринга в Кипър, където Левски търси първа победа в контролите след реми и поражение до момента.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки