Лацио изхвърли Интер за Купата след драма с дузпи (ВИДЕО)

Столичани ще срещнат Милан на 1/2-финалите

Лацио изхвърли Интер за Купата след драма с дузпи (ВИДЕО)
Лацио спечели с 4:3 след изпълнение на дузпи гостуването си на Интер от турнира за Купата на Италия. Редовното време завърши 0:0, а в продълженията двата отбора си размениха по едно попадение. Чиро Имобиле вкара за гостите, а Мауро Икарди изравни от наказателен удар в 125-ата минута. Двата отбора завършиха мача с по 10 души.
 
На полуфиналите столичани ще срещнат Милан, който победи с 2:0 Наполи във вторник. 
 
Другата полуфинална двойка също е ясна, след като Фиорентина разби със 7:1 Рома и си подсигури два мача срещу тима на Аталанта, които изненадаха всички на Апенините, надвивайки Ювентус с 3:0.
 
 
Първото положение в мача бе за гостите. В 10-ата минута Корея стреля с глава, но покрай вратата. Домакините опитаха да отвърнат с далечен удар на Марсело Брозович, който също не попадна в целта. 
 
В 28-ата минута Луис Алберто беше изведен сам срещу Самир Ханданович, но стреля право в него. Вратарят на Интер показа страхотен рефлекс и укроти топката. Две минути по-късно словенецът отрази и удар на Чиро Имобиле. 
 
 
След почивката Ханданович продължи с блестящите си изяви. Той отрази последователно удари на Луис Алберто и Сенад Лулич. 
 
Така се стигна до 62-та минута, когато “нерадзурите” направиха грандиозен пропуск. Жоао Марио опита да изненада Стракоша с далечен удар. Стражът на Лацио изби неуверено топката право на крака на Антонио Кандрева. Опитният полузащитник обаче не успя да я насочи в опразнената врата. 
 
 
 
В 77-ата минута Весино засече центриране с глава, но Стракоша отрази. В 88-ата минута резервата Кайседо можеше още с първото си докосване да класира Лацио за полуфиналите. Еквадорецът бе изведен сам срещу Ханданович и стреля с неудобния си десен крак в близкия ъгъл, но стражът на Интер отново спаси. 
 
В добавеното време на продълженията Стракоша спаси удар на Политано, топката попадна у Лаутаро Мартинес, който обаче пропусна на празна врата. 
 
 
 
В средата на първото продължение домакините поискаха дузпа, след като Милинкович-Савич бутна Мауро Икарди, към когото бе насочено центриране от свободен удар. Реферът Розарио Абисо се консултираше с асистентите си близо две минути, но не посмя да посочи бялата точка. 
 
В 108-та минута Чиро Имобиле най-после успя да отбележи, след като получи пас в наказателното поле и от сложна ситуация успя да отправи удар, при който Ханданович беше безпомощен. 
 
 
В 116-та минута Квадво Асамоа беше изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Милинкович-Савич. И въпреки това Интер оцеля и удължи агонията си! В 125-та минута Милинкович-Савич направи нарушение на границата на наказателното и този път реферът Абисо отсъди дузпа. За протестите Стефан Раду получи втори жълт и съответно червен картон. Мауро Икарди беше точен от бялата точка - 1:1. 
 
При дузпите стражът на Лацио Стракоша направи две страхотни спасявания при ударите на Лаутаро Мартинес и Раджа Наингола, а от римляните пропусна само Риза Дурмиши.  

Интер - Лацио 3:4 след узпи (1:1)

0:1 Чиро Имобиле (118)

1:1 Мауро Икарди (120+5- дузпа)


Стартови състави:

Интер: Ханданович, Дамброзио, Шкринар, Миранда, Асамоа, Брозович, Галярдини, Борха Валеро, Кандрева, Политано, Икарди

Лацио: Стракоша, Ачерби, Уолъс, Раду, Марушич, Лулич, Луис Алберто, Лукас Лейва, Милинкович-Савич, Корея, Имобиле

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки