УНИКАЛНО: Кирил Десподов намигна на феновете на ЦСКА с №32

Надявам се да дебютирам още в понеделник, обяви нападателят по време на официалното си представяне

УНИКАЛНО: Кирил Десподов намигна на феновете на ЦСКА с №32

Кирил Десподов беше представен официално пред медиите в Каляри след трансфера му от ЦСКА. На брифинга стана ясно, че българският национал ще играе с №32. Това своеобразно намигване към феновете на "червените" се очакваше, след като по-рано самият футболист ги призова да следят с интерес кой номер ще избере. Този сезон ЦСКА преследва именно 32-а титла в историята си.

 
 "Разбира се, че знаех за Каляри. От малък съм фен на италианския футбол и съм гледал много мачове. Не съм се замислял дълго преди да приема предложението, защото винаги съм искал да играя в Серия "А”, бяха първите думи на нападателя пред медиите.
 
„Дано да дебютирам още в понеделник срещу Аталанта, би било хубаво. Аз се чувствам готов, макар да съм тук само от три дни. Всичко зависи от треньора Роландо Маран. Двамата вече говорихме. Ако той прецени, че мога да съм полезен, ще е чудесно", продължи футболист №1 на България.
 
„Знам, че в Италия се залага много на физиката. Това не ме притеснява, а ме мотивира още повече. Стилът ми на игра? Обичам да атакувам, имам бързина, мога да стрелям и с двата крака. Не се стремя да подражавам на никой - аз съм си аз. Много харесвам Франческо Тоти, но той имаше различни характеристики. По-скоро имам сходства в стила с Кристиано Роналдо. Той също ми харесва, надявам се един ден да стигна до неговото ниво”, довери още Десподов.
 
"От първия ми ден в Италия си казах, че трябва колкото се може по-бързо да науча езика, за да се разбирам лесно със съотборниците си и треньора. Това е начинът да се адаптирам веднага към новото предизвикателство", обясни родният национал.
 
"Христо Стоичков ми даде пътя в професионалния футбол, когато бях едва на 15 години. Винаги ще съм му благодарен. Той е невероятен човек и страхотен мотиватор. От него научих, че няма малки и големи, а можещи и неможещи", завърши Десподов. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки