Клоп: Не бях нервен човек, докато не спечелих първата си титла

Винаги се фокусирам върху собствения си път и не мисля за нещата наоколо, допълва спецът

Клоп: Не бях нервен човек, докато не спечелих първата си титла
Ливърпул може би се е устремил към първата си титла от 1990 година насам, но мениджърът Юрген Клоп не усеща напрежение от този факт. Мърсисайдци са лидери във Висшата лига, а трофеят изглежда толкова близо…
 
Въпреки това, специалистът остава спокоен. Ливърпул посреща Уест Хем в понеделник, ден след като Арсенал играе с Манчестър Сити, с възможност да направи пропастта между първия и втория още по-голяма.
 
„Не съм нервен човек, никога не съм бил нервен, преди да спечеля първата титла с Борусия Дортмунд. Така стоят нещата”, сподели Юрген Клоп.
 
„Опитът ми показа, че начинът, по който съм работил в миналото е успешен, така че не го променям. Единственото нещо, което винаги правя, е да се фокусирам върху собствения си път и не мисля, за нещата наоколо.
 
И се опитам да се справям колкото мога по-добре. Тогава, ако човек е достатъчно добър, нещата му се получават. Ако не – не се случват. Това е толкова просто. Нашият инструмент да се справим със ситуацията е футболът. Това е единственото нещо, което можем да правим”, допълни Юрген Клоп.
 
Специалистът посочи, че финалът в Шампионската лига през изминалия сезон е доказателството, че може да се справи с напрежението.
 
„Дали ще има нервни моменти? Да, разбира се. Но не ги правете по-големи отколкото са, защото и миналата година, и преди две години, и преди три – също имаше напрежение”, коментира още мениджърът на Ливърпул.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки