Юрген Мелцер и Никола Мектич са новите шампиони на Sofia Open 2019

Австриецът и хърватинът надделяха във финалната среща с 6:2, 4:6, 10-2 над Шен-Пен Шие (Китайско Тайпе) и Кристофър Рунгкат (Индонезия)

Юрген Мелцер и Никола Мектич са новите шампиони на Sofia Open 2019

Юрген Мелцер и Никола Мектич са новите шампиони на двойки на Sofia Open. Австриецът и хърватинът надделяха във финалната среща с 6:2, 4:6, 10-2 над изненадата в надпреварата - Шен-Пен Шие (Китайско Тайпе) и Кристофър Рунгкат (Индонезия).

За шампионите това бе един от първите турнири като двойка, но големият им опит се оказа напълно достатъчен за титлата в "Арена Армеец". 37-годишният Мелцер е бивш №8 на сингъл, а Мектич, чийто титулярен партньор Александер Пея е контузен, завоюва своята пета АТР титла. За Мелцер пък това е 14-и трофей при тандемите.

Мектич участва във финала и през миналата година, когато с Пея загубиха от холандците Робин Хаасе и Матве Миделкооп. За Шие и Рунгкат пък това бе първи финал на това ниво.

В него те се представиха на високо ниво, но в шампионския тайбрек съперниците им показаха най-доброто от себе си.

Преди това Мектич и Мелцер взеха първия сет след два пробива. Във втория пък азиатците успяха да използват своя момент в самия край и да доведат ситуацията до решителния дълъг гейм.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки