Нова измъчена победа за Атлетико в Ла Лига

"Дюшекчиите" излъгаха с 1:0 Райо Валекано

Нова измъчена победа за Атлетико в Ла Лига

Отборът на Атлетико Мадрид временно се доближи на четири точки от лидера Барселона след трудна победа с 1:0 при гостуването си на опашкаря Райо Валекано в мач от 24-тия кръг на Ла Лига. Головият водач на “лос колчонерос” Антоан Гризман реализира единствения гол след щастлив рикошет в 74-ата минута. Тимът на Диего Симеоне не показа много в нападение и в големи периоди от срещата беше надигран от борещия се за оцеляване съперник. В щаба на Атлетико вече мислят за предстоящия първи мач с Ювентус от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Гостите от Wanda Metropolitano пропуснаха много изгодна възможност във втората минута. Гризман центрира, Алехандро Галвес не прецени добре посоката на топката и позволи на Саул да стреля с глава от десет метра - тя премина близо до целта. В 25-ата Ян Облак спаси майсторски след фантастично изпълнение на Адриан Ембарба. Юношата на Реал Мадрид Раул Де Томас преодоля Диего Годин и подаде към Ембарба, който стреля към далечната греда, но словенският страж се справи.

В 33-ата защитата на Атлети отново беше надиграна от атакуващите футболисти на Райо. Саул сгреши, Де Томас изведе Ембарба, който шутира силно към близкия ъгъл. Облак не рискува и изби. Момчетата на Диего Симеоне отвърнаха на предизвикателството с голова ситуация в 38-ата минута. Гризман подаде хитро към Филипе Луиш. Бразилецът центрира остро в малкото наказателно поле, където леко чукване в крака на Абдулайе Ба заблуди Годин и топката премина без никой да я насочи в мрежата.

Началото на второто полувреме не показа съживяване на динамиката. Играта продължи да е сравнително бавна. В 55-ата минута Раул де Томас не успя да се възползва от карамбол. Сантиаго Ариас се опита да изчисти, получи се рикошет и Де Томас беше сам в наказателното поле, но ударът му не се получи. Той опита шут от въздуха с по-силния си десен крак, а топката беше много по-удобна за левия.

В 60-ата в игра за Атлетико се завърна Диего Коща, който оформи нападателно трио с Гризман и Мората. В 67-ата “пчеличките” създадоха прекрасен голов шанс. Галвес пусна подаване между Хименес и Ариас, Де Томас овладя, но ъгълът не беше достатъчно добър. Испанският нападател потърси попадение с удар в близкия ъгъл. Облак плонжира и изби.

В 74-ата момчетата на Чоло Симеоне успяха да открият резултата доста щастливо. Филипе Луиш центрира отляво, Мората беше в засада, но не скочи за топката, Ба игра с нея по безобразен начин, след което испанският нападател активира своята позиция. Мората се пребори за топката и тя стигна до Гризман. Французинът шутира, получи се рикошет, който заблуди Столе Димитриевски - 0:1. Публиката на "Вайекас" претендираше за засада. Съдиите прецениха, че става въпроса за две отделни ситуации и затова не назначиха засада на Мората.

Преди подновяването на играта Симеоне извади халфа Родри, пускайки защитника Стефан Савич. "Лос колчонерос" се прибраха и търсеха шансове за унищожаване на интригата на контраатака. В 91-ата домакините създадоха чудесни предпоставки за изравняване. Топката беше центрирана към Ба, който нанесе удар с глава от 13 метра, но Облак се хвърли и улови.

В крайна сметка Атлети временно изметси Реал Мадрид от второто място. Във вторник вечер на Wanda Metropolitano пристига Ювентус за първа 1/8-финална среща в Шампионската лига.

Хетафе помогна на Реал (Мадрид), след като спря Жирона (ВИДЕО)

Отборът от мадридското предградие стигна до успех с 1:0

Чоло отказа да коментира завръщане на Феликс в Атлетико

В момента нападателят играе под наем в Барселона

Реал (Мадрид) се справи с лекота срещу Осасуна при визитата си (ВИДЕО)

"Кралете" вкараха четири гола на противника

Симеоне: Публиката ни помогна да елиминираме Интер

Треньорът на Атлетико (Мадрид) бе изключително щастлив

Реал Сосиедад постигна късен обрат срещу Гранада и засили противника си към Лига 2 (ВИДЕО)

Бсаките вече са шести с 43 точки

Кадис шокира Атлетико (Мадрид) и мечтае за спасението (ВИДЕО)

Домакините стигнаха до категоричен успех с 2:0

Валенсия се върна към победите и излъга Хетафе у дома (ВИДЕО)

Уго Дуро вкара гола за "прилепите"

Бъдещето на Жоао Кансело в Барса изобщо не е сигурно

Ситуацията при него е сложна

Тони Кроос е все по-близо до нов договор с Реал (Мадрид)

Халфът може да остане при мадридчани

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки