Дортмунд предлага безплатни тренировки за фенове с наднормено тегло

Курсът ще родължи цяла година

Дортмунд предлага безплатни тренировки за фенове с наднормено тегло
Няколко бири и поне още толкова вурстчета - това е обичайното меню, което съпътства футболния мач за всеки уважаващ себе си запалянко в Германия. С това не особено здравословно меню обаче често идва и проблем под формата на излишни килограми.
 
Е, големите отбори обаче затова са големи - защото мислят за феновете! Перфектният пример идва от Борусия Дортмунд. Лидерът в Бундеслигата организира фитнес курс за своите фенове, които имат проблем с наднорменото тегло!
 
Кондиционните тренировки ще се провеждат на южната трибуна на "Сигнал Идуна Парк", а практическите занимания ще бъдат във фитнеса към футболната академия на клуба. И най-важното - тренировките са напълно безплатни!
 
Курсът ще продължи 12 месеца като ще включва по едно 90-минутно занимание на седмица. Лицензираните треньори от академията на Борусия ще говорят в теоритичната част за съвети за здравословен начин на живот като няма да става дума за диети, а за малко промени в начина на хранене. В практическите упражнения пък участниците ще определят сами темпото си.
 
Пример за проекта Дортмунд черпи от програмата "Футболни фенове в тренировките", която стартира през 2010-а в Шотландия. Там тя вече е широко популярна и всички 42 клуба от първите четири нива на футбола я предлагат на своите привърженици.
 
По последните проучвания 62% от мъжете в Германия са с наднормено тегло, при дамите процентът също е висок (43%).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки