Дузпи направиха Брайтън последния полуфиналист във ФА Къп

Милоу преклони глава след 2:2 в редовното време

Дузпи направиха Брайтън последния полуфиналист във ФА Къп

Брайтън е последният полуфиналист за Купата на Англия, след като елиминира Милуол след изпълнение на дузпи. В редовното време двубоят завърши 2:2, след като „чайките“ стигнаха до изравнителното попадение дълбоко в добавеното време на срещата. Последваха две продължения от по 15 минути, в които нито един от двата отбора не успя да вкара гол. При дузпите играчите на Милуол имаха първоначално предимство, но в крайна сметка Брайтън спечели с 5:4.

През първото полувреме двата отбора не предприеха излишни рискове и действаха сигурно в дефанзивен план. Пред Байрам Каял се откри добра възможност в 28-та минута, но ударът му бе отразен от Дейвид Мартин. Дейвид Мартин демонстрира страхотен рефлекс в 34-та минута, когато отрази опасен удар с глава на Байрам Каял.

Байрам Каял направи много сериозен пропуск в 57-та минута, но ударът му бе отразен от Дейвид Мартин. Матю Райън направи страхотно спасяване в 59-та минута, когато отрази много хубав удар на Джед Уолъс. Шон Уилямс отправи много хубав удар в 64-та минута, но Матю Райън спаси.

Милуол поведе в резултата в 70-та минута. Шон Уилямс центрира от корнер в наказателното поле на Брайтън, където Алекс Пиърс засече топката с глава и я вкара във вратата на Матю Райън. Милуол удвои своята преднина в 79-та минута. Джед Уолъс навлезе в наказателното поле на Брайтън, след което комбинира с Ейдън О‘Брайън, а той прати топката във вратата на Райън.

Брайтън намали своя пасив в 88-та минута с попадение на Юрген Локадия. Брайтън успя да изравни резултата и да изпрати мача в продължения дълбоко в добавеното време. Соломон Марч стреля от фаул, Дейвид Мартин не успя да улови топката, която влетя по много левашки начин в неговата врата.

Матю Райън направи двойно спасяване в 96-та минута, когато отрази удари на Джед Уолъс. Милуол завърши мача с човек по-малко, след като Шейн Фъргюсън бе изгонен с червен картон в 119-та минута.

Така се стигна до изпълнението на дузпите. Глен Мъри пропусна за Брайтън първата, след като прати топката в напречната греда. Шон Уилямс вкара и Милуол поведе с 1:0. Юрген Локардия изравни 1:1, но Райън Тънинклиф не сбърка и Милуол поведе с 2:1. Марч изравни резултата – 2:2, но Леонард бе точен и Милуол поведе с 3:2. Пропър вкара за 3:3, а ударът на Ромео бе отразен с крак от вратаря Матю Райън.

Стивънс вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Дейвид Мартин и Брайтън поведе с 4:3. Морисън реализира и резултатът бе изравнен – 4:4. Люис Дънк вкара шестата дузпа за Брайтън, докато Купър пропусна и по този начин „чайките“ се класираха за полуфиналите на Купата на Англия.

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки