Реал Мадрид не се отказва от Мауро Икарди

Трансферът може да се осъществи през лятото

Реал Мадрид не се отказва от Мауро Икарди

Реал Мадрид не се е отказал от идеята да привлече Мауро Икарди от Интер през летния трансферен прозорец. Аржентинският нападател е основна трансферна цел на „кралете“. 26-годишният футболист има откупна клауза в договора с „нерадзурите“, която е в размер на 110 милиона евро.

 
„Кралете“ имат много мотиви, за да не се отказват от идеята за привличането на голаджията. На „Сантиаго Бернабеу“ вярват, че аржентинецът може да разреши проблемите на отбора в атака и пред отбелязването на гола.
 
 
Икарди преживява един от най-лошите моменти в кариерата си и Реал Мадрид може да се възползва от това. Връзката му с Интер е нарушена. Проблемите свързани с подновяването на договора му и кртичните коментари към клуба от страна на Уанда Нара, неговата съпруга и агент, отвориха пропастта между Интер и аржентинеца. Клубът отне капитанската лента на голаджията и я даде на Самир Ханданович. Той отпадна от сметките на Лучано Спалети в последните мачове, което доведе до отпадането на Интер от Лига Европа.
 
 
Една от причините, заради които Реал Мадрид харесва много Икарди и иска да подпише с него е цената му. Въпреки че сегашната му клауза в договора е 110 милиона евро, „кралете“ смятат, че могат да го привлекат за 80 милиона евро. Реал Мадрид има конкуренция. Наполи вече предложи заплата от 9 милиона евро на Икарди. Ювентус също не крие своя интерес към нападателя.
 
 
Икарди е на 26 години се намира в разцвета на силите си. Възрастта е друф фактор, който в Реал Мадрид взимат предвид, тъй като Кавани вече е на 32 години, а Левандовски е на 30 и по всичко изглежда, че те не са на дневен ред за испанския клуб. Играчи като Пионтек, който отиде в Милан и Лука Йович, който е силно желан от Барселона и Байерн Мюнхен престанаха да бъдат опции за Реал Мадрид, докато на „Сантиаго Бернабеу“ ясно си дават сметка, че е безумно да инвестират пари в привличането на Хари Кейн, тъй като той ще струва изключително скъпо.
 
 
Възможното привличане на Икарди ще помоне на Реал Мадрид да се укрепи на латиноамериканския пазар. „Кралете“ вече разполагат с играчи като Марсело, Каземиро, Винисиус, а скоро към тима ще се присъединят Родриго Гоеш и Едер Милитано. След сбогуването с Анхел Ди Мария клубът е без аржентински футболист в състава си. Освен това националността му не е проблем за Икарди, тъй като той е израснал в Испания (премина през Ла Масия) и от 2011 година играе в Италия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки