Георги Василев: Резултатът не е лош

Ако Хубчев искаше да пази точката, нямаше да включи Антов и Минчев, убеден е Гочето

Георги Василев: Резултатът не е лош
Когато един мач завърши, пътищата са много. Трябва да се съди за него по това какви са били плановете и идеите за провеждането му. Това заяви Георги Василев-Гочето в коментар след мача на националния отбор по футбол с Косово. 
 
„България подходи към него конкретно, знаейки, че ни чака много труден двубой. При това срещу отбор, който на собствен терен действа с много ентусиазъм, енергия и твърдост. Съперникът разполага с футболисти, които никак не са за отписване. Косово и Черна гора са наследници на много силна и стойностна футболна школа - югославската. Нищо неочаквано не се случи в Прищина.
 
Сега могат да тръгнат лоши оценки, защото резултатът не е добър. Да, той можеше да бъде и по-добър, да победим, след като поведохме, но не успяхме да го задържим. Трябва обаче да отчетем, че за нашите възможности този съперник бе силен. Косово има изпълнители, които играят в европейски тимове, действат със самочувствие. Затова u не бих определил този резултат като лош. Когато сложим накрая чертата, ще видим доколко полезно ще ни е това равенство.
 
Появиха се нотки, че с направените смени Хубчев е искал да задържи точката. Не гледам така на тях. Напротив, селекционерът заложи на млади момчета като Минчев и Антов, които са бъдещето на този отбор. Те трябваше да участват точно в такъв мач, да видят какво ниво е това. Ако селекционерът искаше да задържа на всяка цена точката, би ли рискувал с тях? Не. Затова заслужава само адмирации. Антов и Минчев, нямат 20 години, друго поколение са. Залагането на тях подсказва, че Хубчев има дългосрочна цел, а не го интересува конкретен резултат, при това равен”, заяви Гочето пред „Тема спорт”.
 
„Лошото е, че в нашите атаки нямаше класа, положенията ни не бяха много. Вкарахме хубав гол, но товарът падна върху играта в защита. В много ситуации Михайлов се справи отлично. Като блок отборът се представи добре в дефанзивен план. Резервите ни са в предни позиции. В средата на терена импровизацията и идейността може да дойде единствено от Тодор Неделев. Проблем в тези две квалификации бе липсата на острота. С Кирил Десподов на терена нещата щяха да са други в този аспект. Той щеше да даде по-голяма ширина и острота на атаката ни, щяха да излязат повече пространства за хората от втора позиция. Но се видя, че голямата идея в халфовата ни линия отсъстваше”, анализира Василев.
 
„Хубчев има политика, която спазва. Той не вика чужденци в състава. А има такива с българско гражданство, с които физиономията на тима ще е малко no-променена - говоря за Марселиньо. Рано е да казваме как виждаме чашата с вода - наполовина пълна или празна. Накрая на квалификациите ще стане ясно дали в нея има такова количество, което да ни класира. Тогава ще е или пълна, или празна - средно положение няма да има.
 
Трябва да отчетем, че с изключение на Англия друг от отборите не е убедил. Но ние също не сме показали, че сме по-добри от съперниците. Има изявен лидер в групата, останалите ще разчитат много на моментна форма. Затова и мачовете през месец юни са много важни - гостуването на Чехия и домакинството на Косово. Победа в някой от тях развързва ръцете ни. Тогава вече ще започнат и да се правят сметки”, завърши Гочето.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки