ЦСКА с генерална репетиция, излиза за задължителна победа

Евандро отпадна от групата, Черно море няма да се затваря в глуха защита

ЦСКА с генерална репетиция, излиза за задължителна победа
ЦСКА посреща Черно море днес от 20:30 часа преди ключовите сблъсъци с Лудогорец за купата и първенство. Червените влязоха във форма преди плейофите, като наредиха 3 поредни победи.
 
Варненци пък гостуват с освободени от напрежение глави. Тимът изпълни целта си да намери място в Топ 6. Интересното е, че Черно море днес има възможността да запише четвърта поредна победа срещу трите водещи отбора! Командата на Илиан Илиев стартира серията си с 1:0 над Левски през есента, последва я с 2:0 над ЦСКА в първия пролетен кръг и 1:0 над Лудогорец само седмица по-късно.
 
И трите мача обаче бяха на "Тича". Като гост Черно море не е толкова ефективен, но все пак вече открадна точка от София - при визитата си на Левски (2:2). Варненци обаче загубиха от ЦСКА (1:3) и Лудогорец (1:5).
 
Днес армейците няма да разчитат на наказания десен бек Иван Турицов. Той има 3 картона от Втора лига с Литекс и 2 за армейците. Негов заместник в защита ще е Стойчо Атанасов. Евандро също не е на разположение на Любо Пенев заради лека травма в бедрото. Почти сигурно бразилецът ще остане извън групата, за да бъде съхранен за сблъсъците с Лудогорец. Очаква се Евандро да е на линия за двата мача в Разград на 3 и 6 април.
 
С оглед сгъстения цикъл - 3 двубоя за една седмица, Любо Пенев вероятно ще направи ротации в състава, за да съхрани част от футболистите. Така Бодуров едва ли ще е титуляр. От една страна, му се събраха мачове и за националния отбор, а от друга - се оплака от болки при гостуването в Косово. Сигурно е, че 18-годишният Антов ще стартира за 4-ти пореден път, а Чорбаджийски е напът да се върне в състава след 3 пропуснати мача.
 
В ЦСКА ще имат едно наум за жълтите картони. Част от футболистите може да увиснат точно за ключовите битки в шампионата. В момента пряко заплашен е само левият бек Лясков, който има 4 санкции и при нова ще пропусне един мач. Непряко висят Бикел, който е със 7, и Тиаго с 3. Двамата ще бъдат със спрени права, ако получат по още два картона. Бикел ще изгори за 2 мача при 9-ата си санкция, а Тиаго - с един двубой при 5-ата. Това означава, че ако те бъдат декорирани днес срещу Черно море и след това и в Разград за купата, ще пропуснат мача за първенството на 6 април, отново в Разград. През миналата пролет многото картони бяха една от причините за провала на ЦСКА и на двата фронта.
 
В лагера на Черно море заради контузии аут са Георги Божилов и Емил Янчев. От доста време насам Илиан Илиев не разчита на левия бек Кононго, който също отпадна от списъка. Извън 18-те са още Дани Кики и Балми. А Китанов не може да бъде използван, тъй като е преотстъпен от ЦСКА.
 
Илиев няма да прави сериозни промени в състава спрямо 1:1 с Дунав в Русе. На терена се завръща централният нападател Ради Василев. Опитният специалист е доказал, че пред него няма затворени врати в тактическо отношение. Илиев знае как да спре ЦСКА, друг е въпросът дали планът му ще сработи на терена. Черно море ще играе без излишни рискове, но и не може да се очаква да се прибере в глуха защита. Победата днес е със задължителен характер за армейците, които са на 5 точки зад Лудогорец.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки