Добруджа ще се бори за поне една победа в Пазарджик (видео)

Николай Тодоров остава в тима и догодина

Добруджа ще се бори за поне една победа в Пазарджик (видео)
Волейболистите на Добруджа 07 (Добрич) отпътуваха днес за Пазарджик, за първите два мача от полуфиналите на Суперлигата с домакините от Хебър (Пазарджик). Срещите са насрочени за неделя (31 март) и понеделник (1 март) от 18,30 часа. Съдии на първата среща ще са Ивайло Иванов и Константин Йовчев от София, а на втората - Любомир Сираков и Илиян Георгиев, също от София. 
 
"Задължително ни трябва поне една победа в Пазарджик", казаха от треньорския щаб. Ето какво мислят Николай Тодоров, Денис Чавдаров и Александър Мжелский.
 
"Малко или много искаме победата, даже почти сме задължени да спечелим", това заяви либерото Николай Тодоров. Той е на мнение, че отборът е добре сработен и биха имали проблеми единствено при посрещане. "Надявам се да спечелим поне един мач в тяхната зала. Нищо не ни тежи, ще играем освободени", каза Николай Тодоров и разкри, че има договор с клуба и остава в Добруджа с надеждата селекцията догодина да е още по-добра и да се гонят малко по-високи цели.
 
Централният блокировач Денис Чавдаров също е на мнение, че в отбора напрежение няма. "Да, целта на ръководството е изпълнена, но на отбора е по-висока от това четвърто място през редовния сезон". Проблем биха били контузиите, които мъчат него и Вили Чернокожев.
 
"Нормално е домакините да търсят успех в полуфиналната серия, но ние също ще направим всичко възможно да спечелим, пък дано се получи... Хебър имат домакинско предимство, но на мен ми е по-удобно да играя в полуфинали първо навън", допълва Денис и пояснява, че домакинското предимство ще е от значение, ако се стигне до пети мач. "Това, обаче не е фактор, както се видя. Монтана тук бяха победени с 3:2, а там с 3:0. Не се знае къде ще ти е по-удобно, дали в чуждата зала или в къщи".
 
Договорът на Денис Чавдаров изтича след 2 месеца и му предстоят разговори с ръководството на клуба. Ако се стигне до споразумение, той ще остане в Добрич.
 
Плеймекърът Александър Мжелский е на мнение, че психологията решава твърде много във волейбола. "Топката е кръгла, всеки играе и който прави по-малко грешки, той побеждава във всички мачове". А, що касае сработката на отбора, руснакът смята, че вече се играе доста по-лесно.
 
Оптимистичната му прогноза е, че е по силите на отбора да стигнат финал и дори да станат първи.
 
"Няма смисъл да се занимаваш професионално със спорт, с волейбол, ако не искаш да станеш първи, независимо къде играеш, дали на турнир, дали на шампионат, винаги трябва да се стараеш да бъдеш първи", убеден е Мжелский.
 
Скоро предстоят разговори с ръководството на отбора и тогава ситуацията ще се проясни и ще бъде по-ясна картината как точно ще се случат нещата в бъдеще, завършва Саша.
 

 

Симеон Николов: Играя своята игра

Вижте какво каза младият разпределител на Левски

Попов: Среброто не е утеха

Треньорът на ЦСКА поздрави Левски за титлата

Николай Желязков: Тези деца играха като мъже

Треньорът на "сините" със силни думи след триумфа

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки