Гуардиола обеща: Ще се пробваме и за четирите купи

Грешка е да гледаме какво прави съседът в класирането, допълни спецът

Гуардиола обеща: Ще се пробваме и за четирите купи
Силният сезон на Манчестър Сити предоставя изключителната възможност за спечелването на четири трофея - нещо, което никой в Англия не е правил.
 
От британските клубове пък последно Селтик постига такъв успех през 1967 г. “Гражданите” вече завоюваха трофея от Купата на Лигата, на полуфинал са за Купата на Англия, на четвъртфинал са в Шампионската лига и се борят с Ливърпул за титлата в Премиър лийг. Мениджърът Джосеп Гуардиола приема това с голямо вълнение.
 
“Смятам, че сме в добро психическо и физическо състояние и ще се опитаме да го направим”, обеща Пеп. 
 
Най-близо до подобно постижение за последно бяха Челси на Жозе Моуриньо (2007 г.) и Манчестър Юнайтед на Алекс Фъргюсън (2009 г.), които на този етап през въпросните години също бяха в играта и за четирите трофея. 
 
“Очаквам с нетърпение да видим какво ще стане - добави Гуардиола. - Добре е да влезем в този цикъл с настройката, че ако не спечелим даден мач, то няма да спечелим и съответния турнир. Как ще реагираме, ако запишем слаб мач или слаб резултат? Любопитен съм да разбера. В английския футбол до требъл е стигал само Манчестър Юнайтед, а никой не е печелил и четирите купи.”
 
Испанецът определено има опит в такава ситуация, след като преди време като треньор на Барселона вдигна шест купи в рамките на 12 месеца.
“Няма смисъл да се връщаме назад. Сега просто ще дадем всичко от себе си във всяка една среща, във всяка една минута във всеки един турнир и ще видим докъде ще стигнем.
 
От опит знам, че няма смисъл да гледаме какво прави съседът в класирането (б.р. - Ливърпул), защото това е голяма грешка. Мърсисайдци също са в ШЛ, но ако се заплеснеш по тях, то може би ти първи ще загубиш точки”, завърши Пеп.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки