Лудогорец и ЦСКА – финал преди финала

Трима футболисти от двата тима висят с картони за съботния сблъсък

Лудогорец и ЦСКА – финал преди финала
Страстната седмица за ЦСКА започва днес от 18:30 часа в Разград. Армейците играят с Лудогорец в 1/4-финал за купата, който ще се реши в един мач. Победителят от двойката ще се превърне в изявения фаворит за трофея.
 
А успехът за купата ще бъде и силен психологически допинг преди втория дуел в Разград през седмицата - в събота за първенство. Тези два двубоя може да се окажат повратни изобщо за развитието на двете надпревари. ЦСКА обаче ще има страсти не само на терена, но и извън него, тъй като до края на седмицата се очаква собствениците Гриша Ганчев и Юлиян Инджов да представят плановете си за нов стадион.
 
Лудогорец влиза в двубоя без контузените Пламен Илиев и Якуб Швиерчок. Основният проблем на разградчани е липсата на алтернатива за върха на атаката на Кешеру. Румънецът е единственият здрав централен нападател. Сред 11-те няма да има изненади.
 
Под рамката отново ще застане поне временно реабилитираният Ренан. Анисе пък най-вероятно ще бъде предпочетен пред Серкан Юсеин и Горалски и ще партнира на Дяков в средата на терена. Манолев отново ще остане резерва за разлика от другия бивш играч на ЦСКА - Антон Недялков. Любопитното е, че те носят червения екип при последния сблъсък между двата тима за купата. На 6 декември 2017 г. армейците победиха с 2:1 на свой терен, като Недялков беше титуляр, а Манолев влезе след почивката.
 
Преди съботния сблъсък за първенство трима играчи от двата отбора висят с жълти картони. Заплашени с наказание от Лудогорец са Кешеру и Горалски. От ЦСКА пък виси Бикел, който при нов картон ще изгори за 2 мача.
 
Армейците тръгнаха с голяма група за лагера си в Русе, но част от футболистите ще отпаднат от сметките за днешната среща. Повторни изследвания са показали, че травмата, която Лясков получи срещу Черно море, не е сериозна. Извън групата за купата ще остане Жеферсон заради ограничението за 3-ма чужденци извън ЕС.
 
В състава след лека контузия се завръща Евандро, който обаче ще е резерва. По крилата ще нападат Енрике и Жоржиньо, докато Евандро и Джеси ще са козовете от пейката. Любо Пенев вече започна да напипва титулярните 11 и едва ли ще предприеме резки ходове. Очертава се Томаш да започне като ляв бек заради силните си игри, спокойствието и стабилността, които показва, откакто бе привлечен през зимата. Португалецът обаче може да има проблеми срещу доста по-бързия Лукоки. Най-вероятно той няма да има никакви офанзивни задачи, за да не оголва зоната си. На другия фланг пък неопитният Турицов ще играе срещу Вандерсон.
 
Друг ключов сблъсък ще е в средата на терена. Червените ще разчитат много на биткаджиите - Малинов и Бикел, заедно с по-креативния Тиаго. Стоев пък ще гласува доверие на Дяков, Анисе и изнесения пред тях Марселиньо.
 
ЦСКА днес ще направи 5-и опит от началото на сезона да спечели срещу един от основните си опоненти. Армейците не го постигнаха в 4-те шампионатни двубоя с Левски и Лудогорец, но пък получават нов шанс да нарушат тенденцията. Досега отборите са спорили два пъти за купата и в двата случая ЦСКА излиза победител - през 2011 и 2017 г.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки