Десподов: В Италия всички тренират на 150%, няма чики-рики

Играчът ще стиска палци на ЦСКА за двата мача срещу Лудогорец

Десподов: В Италия всички тренират на 150%, няма чики-рики
Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов даде интервю за “Блиц”. Новото попълнение на Каляри говори за контузията си, националния отбор и италианския тим.
 
- Би ли уточнил каква точно беше контузията ти, която те спря за мачовете на България срещу Черна гора и Косово? И как преживя новината, че няма да играеш за националния тим? 
 
- Контузията ми беше възпаление на аддукторите и не тренирах две седмици с отбора. Правех терапия и се подготвях индивидуално. Тежко ми беше, защото пропуснах важните две европейски квалификации и исках много да помогна на отбора.
 
- Успя ли да гледаш двата мача и къде – по телевизията, по интернет… Как виждаш нашата група и имаме ли шансове да се класираме за Евро 2020? 
 
- Успях да изгледам и двата мача по телевизията. Виждам че всеки отбор в групата е добре подготвен и няма да е лесно. То никога не е било лесно, но аз смело мога да заявя, че имаме шансове да се класираме на европейските финали догодина.
 
- Бъди откровен – кога точно разбра за интереса на Каляри към теб. Дни преди трансфера или по-рано – седмица, месец… 
 
- Да, ще бъда напълно откровен. За интереса на Каляри разбрах някъде 5-6 дни, преди да стане трансферът. Но понеже имаше и други оферти, изчакахме да изберем най-доброто. Няма да разкривам откъде е имало оферти, само ще добавя, че имаше и то не само две. Но смятам, че избрахме най-доброто за моето развитие с г-н Гриша Ганчев и Данаил Ганчев.
 
- Кой от новите ти съотборници е най-близо до теб, за да ти помогне при аклиматизацията? 
 
- Ами мисля, че още малко ми трябва да се адаптирам, защото за първи път излизам в чужбина и тепърва ми предстои да се сблъсквам с разни неща. Но искам да кажа, че се чувствам прекрасно в Каляри. Тук до мен най-близко в отбора е Ликоянис - левият бек. Той е грък и се разбираме много добре с него. Много ми помага.
 
- Къде живееш – в хотел или вече получи жилище?
 
- Живея в апартамент и условията са чудесни.
 
- Какво беше усещането, когато дебютира в Серия А? И как се почувства, когато спечели дузпа при победата ви срещу гранда Интер?
 
- Когато дебютирах, беше невероятно. Дебют срещу Милан на „Сан Сиро” е просто прекрасно! Бях доста развълнуван. А когато спечелих дузпата в домакинския ни мач срещу Интер, се зарадвах, защото можеше да увеличим преднината ни и да няма треперене до края да не ни изравнят. На всеки обаче се случва да изпусне дузпа.
 
- Може ли да ни разкажеш какво представляват тренировъчната база на Каляри?
 
- Перфектна е! Тренировъчната база има всичко, от което се нуждае един професионален футболист. Четири тревни терена, база за спане преди мачове, ресторант кафе, съблекални, фитнес – всичко, абсолютно всичко, каквото пожелаеш.
 
- Феновете как се отнасят към теб – спират ли те на улицата? 
 
- Феновете ме приеха много добре и много ме сравняват със Стоичков. Наистина приемат ме прекрасно. Постоянно ме спират по улиците за снимка и автограф. Доста дружелюбни са всички в града.
 
- Как са италианките, въпреки че сърцето ти е заето? 
 
- Италианките не ги гледам, защото първо, вече си имам приятелка, и второ -  това е последното нещо, което ме интересува! Аз съм дошъл с мисия, която трябва да продължавам да следвам, за да постигна мечтите си.
 
- Как комуникираш със съотборниците си и с треньора? 
 
- На английски, но вече съм го загърбил, тъй като започнах усилено да изучавам италиански език.  
 
-Каква е разликата между тренировките в Италия и в България? 
 
- Тренировките са много по-различни тук може би и за това усещах болки в аддукторите. Самото натоварване е доста по-голямо от България и темпото на игра няма нищо общо с нашето. Голям професионализъм и много, много труд се хвърля на всяка тренировка в Италия - няма значение дали е преди мач или по време занимание. Всички играчи тренират на 150%, няма чики-рики, както понякога сме правили в България на тренировка.
 
- Звучиш доста добре...
 
- Да, така е. Аз съм оптимист човек. Тук е мястото да благодаря на своето семейство и най вече на брат ми, защото 50% от това, което съм постигнал, е заради тях. Без тях аз нямаше да бъда тук. Те никога няма да ме изоставят, където и да отида, каквото и да направя, винаги са ме подкрепяли и давали кураж да не се отказвам в най тежките ми моменти. За финал искам да пожелая успех на ЦСКА в днешното гостуване на Лудогорец, както и в следващия мач между двата отбора, който е в събота също в Разград. 

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки