ИЗВЪНРЕДНО: НАП погна Ботев ПД за данъци и осигуровки

Йотков отрече тимът да има проблеми с хазната

ИЗВЪНРЕДНО: НАП погна Ботев ПД за данъци и осигуровки
Футболният клуб Ботев не е плащал осигуровки от началото на годината, заради което футболистите и служителите са със спрени здравноосигурителни права.
 
Босовете на жълто-черните не са се разплатили с бюджета и по авансовите вноски за корпоративния данък и ДДС, става ясно от справка в НАП. Заради забавата изискуемите задължения на клуба са продадени към Дирекция „Събиране“ на приходната агенция. Там вече е образувано изпълнително дело от инспекторите, които трябва да съберат дължимото.
 
Според процедурния правилник на НАП и ДОПК следва покана за доброволно погасяване, след която е възможно клубът да постигне договорка за разсрочване на задълженията. Това обаче няма да възстанови здравните права на близо 100 души, на които ПФК Ботев 1912 АД е осигурител. Най-лошият вариант за клуба остава принудителен запор на активи или банкови сметки.
 
За ситуацията със забавените плащания се разбра, след като централният защитник на тима Радослав Терзиев пострада по време на мача с Левски и се наложи да бъде опериран. Оказа се, че интервенцията се е забавила, защото при проверка в болницата се оказало, че футболистът е със спрени здравноосигурителни права.
 
Всички текущи и нови задължения на Ботев ще бъдат присъединени към вече заведеното изпълнително дело. Така борчовете на клуба към хазната ще набъбнат с допълнителните разходи по събирането, ако собственикът и ръководството не предприемат съответните постъпки за погасяването им.
 
Изпълнителното дело би било сериозен проблем и за преговорите на клуба с Фонда на фондовете, пред който мажоритарният собственик на ПФК Ботев 1912 АД Георги Самуилов кандидатства за нисколихвен заем, с който да рестартира замразения строеж на клубния стадион.
 
„Това е спекулация, плащаме редовно здравните осигуровки и другите задължения към НАП”, заяви пред репортер на "Марица" изпълнителният директор на Ботев Иван Йотков по повод информацията, че клубът е задлъжнял на хазната.
 
Той допълни, че Радослав Терзиев е претърпял операция на спукана скула в четвъртък сутрин, но ще се наложи по-дълго възстановяване. Йотков не коментира забавянето на интервенцията. Играчът пострада в неделя вечер след брутален удар в лицето от защитника на Левски Живко Миланов. 

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки