България срещу Дания, Испания и Португалия на Евро 2019

Първият мач на националките ще бъде срещу Португалия

България срещу Дания, Испания и Португалия на Евро 2019
Жребият за Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години бе теглен преди минути в Албена. Ръката на Емил Костадинов определи двете групи за финалите, които ще се проведат в България следващия месец.
 
Нашият отбор ще мери сили с Дания, Испания и Португалия в група "А" на шампионата, а втората група събра Австрия, Германия, Англия и Холандия.
 
"Бих желал да изразя гордостта си от това, че за втори път сме домакин на подобен престижен форум. Развитието на женския футбол е сред приоритетите на нашата федерация и съм сигурен, че този турнир ще спомогне за популяризирането на спорта сред младите момичета.
 
Благодаря за доверието, което УЕФА ни гласува, както и за изключителната подкрепа от страна на местната власт в лицето на Община Добрич, Община Каварна, Община Балчик и нашите домакини от Албена АД", заяви Костадинов.
 
Членът на Комисията по женски футбол към УЕФА Лаура Макалистър пък изненада приятно присъстващите, като се обърна на български език към господин Костадинов и към водещата - Славена Вътова. Г-жа Макалистър похвали изключително високото ниво на провеждане на юношеските еврофинали до 17 г. през 2015 г. и изрази увереността си, че България отново ще се справи безупречно с поверената задача.
 
По програма първият мач на българките ще бъде срещу Португалия. Големият фаворит в групата на България е Испания. През 2018 година испанките станаха световни и европейски шампионки при девойките. Дербито между Германия и Англия пък открива първия кръг в другото каре.
 
Евро 2019 ще се проведе от 5 до 17 май в Добрич, Каварна, Балчик и в курортен комплекс Албена. Това е шестото издание на Европейското първенство за девойки до 17 години в настоящия му формат.
 
Група "А"
 
1. България
2. Дания
3. Испания
4. Португалия
 
Група "Б" 
 
1. Австрия
2. Германия
3. Англия

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки