Сензациите в пресата: Ривалдиньо не иска да се връща

Един от кандидатите за проектант на „Армията” с офиси в Дубай и Калифорния

Сензациите в пресата: Ривалдиньо не иска да се връща

Най-интересните теми от българската преса днес, 6 април:

 

„Меридиан мач”: Ривалдиньо не иска да се връща

 

Ривалдиньо се чувства отлично във Виторул и няма никакво намерение да се връща на „Герена", стана ясно от думите му след победата над Университатя (Крайова) за Купата с 2:1. Именно той стана герой за тима си с попадението си в 89-ата минута. „Това е много важна победа за нас. Правя това, което иска Мистъра (б.р. Хаджи). Винаги съм готов да помогна на отбора", заяви той.

Ривалдиньо допълни, че иска да вземе Купата с Виторул, което не му се отдаде с Левски. Той допълни, че скоро в Румъния ще гостува баща му, за да се наслади на изявите му. „Чувствам се добре в Румъния. Градът ми харесва, както и отбора. Дойдох, защото Хаджи ми каза, че ще разчита на мен. Не можех да му откажа", заяви той и пред „Фуут меркато". 

„Истинско удоволствие е да работа с Хаджи", каза още Ривалдиньо и благодари на Левски. „Този клуб е важен за мен, защото ми подаде ръка в труден момент. Има грандиозна публика", завършва той.

 

„Тема спорт”: Един от кандидатите за проектант на „Армията” с офиси в Дубай и Калифорния

 

Един от кандидатите за проектант на "Армията" е фирмата Design Initiatives. Тя е създадена от архитект Владо Вълков, който има близо 20 години опит в сферата. Любопитно е да се отбележи, че неговата компания е основана в Лос Анджелис, а има офис и в Дубай. Част от образованието на Вълков е именно в калифорнийския мегаполис и точно по тази причина създава фирмата си там. Design Initiatives съществува от 2009 г. Сред проектираните от Вълков сгради попадат основно музеи, галерии и болници. Интересно е да се отбележи, че концепцията за "Армията" е публикувана в неговия сайт отдавна. Датата на проекта е още от юни 2011 г. Актуалната му разработката обаче е осъвременена. Описанието на стадиона гласи: "Този проект е с идеята да отговаря на Категория 4 от критериите на УЕФА. Включва козирка изцяло над съществуващите места. Покривът може да бъде реализиран с метална конструкция или прозиращи подсилени мембрани".

Основен проектант е именно архитект Вълков. Най-голямото отличие в неговата кариера става факт през 2012 г. Тогава той е избран за един от 40-те най-обещаващи архитекти до 40-годишна възраст в Европа.

 

„Меридиан мач”: Феновете на Ботев (Пд) обявиха воина на Илиан

 

Феновете на Ботев (Пд) засипаха със закани, заплахи и обиди треньора на Черно море Илиан Илиев, който нарече бултрасите „индианци" след края на мача за Купата на България. Пловдивчани спечелиха с дузпи, а Илиан не можа да се примири и с условията на стадиона, като ги нарече „невъзможни". Форумите прегряха с атаки срещу специалиста, а немалко бяха и предупрежденията срещу Илиан да не стъпва в Пловдив, за да не му се случат „ужасни неща".

„Във Варна се играе на картофена нива и нещо като футбол, ръгби и бокс. Така само си печелите мачовете, а навънка сте гола вода. С блъскане и антифутбол бихте Левски, ЦСКА, Лудогорец. Твоите номера да плачеш като вдовица нямат край, а като ти помагат мълчиш като задник. Комплексар си", пише Илийчо във форума на „Спортал".

„Илиане, бедна душа си. Чуй интервюто на треньора на Ботев - Киров. Чуй го и виж как говорят умните и интелигентни хора. Ти за пореден път показа, че не си от тях. Поздрав от индианците", напада Ради. 

Човек с никнейм Бултрас пък пише: „То Тича е едно бижу. Там никой от публиката не псува по скамейката на гостите, която е навряна в трибуните. Смениха му тревата на това "съоръжение", ама така и не успяха да му изправят неравностите. Вземи прочети малко Илиане."

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки