Илиана Раева похвали ансамбъла и призова за подкрепа в София

Вижте коментара на президента на БФХГ след медалите от Италия

Илиана Раева похвали ансамбъла и призова за подкрепа в София

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастички на финалите на Световната купа в Пезаро.

Днес българките спечелиха златен и две сребърни отличия, а от вчера имат сребро на ансамбъла и бронз на Боряна Калейн в многобоя.

Ето и какво написа ръководителят на родната централа:

"Златен и два сребърни медала спечели днес България на финалите на Световната купа в Пезаро!

Златен медал за българския ансамбъл на финалите на обръчи и бухалки спечелиха “диамантите” на Весела Димитрова ! Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова изиграха с невероятен заряд своето съчетание. Допуснаха някои неточности и грешки, но това не им попречи да грабнат златния медал! Все пак това беше първото тяхно участие за сезона! Публиката ги аплодира бурно, а специалистите не пестят суперлативи! Ансамбълът ни е много зрелищен и много силен. Композициите ни са с най-висока трудност и с много ярка артистичност. До Световното първенство в Баку през септември със сигурност ще изглеждат още по-добре и вълнуващо! Дотогава - работа! Друга рецепта няма!

Браво, момичета!

Днес Боряна Калейн беше още по-мотивирана след вчерашния си голям ден и спечеления медал в многобоя. Игра много концентрирано, без да пести нищо от трудностите си, също допусна грешки, но получи напълно заслужени високи оценки и се окичи със сребро на топка. Боряна игра на това състезание по коренно различен начин - тя искаше не само да играе силно, но и да печели! И го постигна! Показа класа, артистичност и силна психика! Съчетанията и са с драстично повишена трудност от миналогодишните, но тя се справя с всяко състезание все по-добре! Не веднъж съм казвала, че Боряна има ВСИЧКО, за да бъде шампион! Тя с всяко изминало състезание се състезава все по-добре и по-добре!

Браво, Бубе!
Катрин Тасева спечели днес сребърен медал на лента! Не успя да я изиграе с всичко заложено, но медалът си е медал. Кати изигра чисто и топка, и лента, но и липсваше онази страст и вътрешен заряд, който превръща композициите и във вълнуващи картини. Катрин има много трудни и наситени композиции. Още съвсем малко и трябва, за да разгъне невероятния си потенциал и да ги изиграе както само тя може. Вярвам, че това ще случи следващия уикенд на световната купа в София. Традиционно, Катрин навлиза последна във върхова спортна форма.

Давай, Кати!
Поздравления за Весела и Михаела, за Бранимира Маркова и Мариана Памукова и силни прегръдки за съдията ни Филипа Филипова.
Приятели, елате идващия уикенд да подкрепите в “Арена Армеец” прекрасните ни момичета! Те имат нужда от вашата подкрепа, защото борбата ще е много ожесточена за медалите! Съперниците ни са много силни, но и ние по нищо не им отстъпваме! Ще бъде красива битка! Най-силните гимнастички и ансамбли в света пристигат! 

Имаме нужда от вашата подкрепа!"

Световната купа в София ще се проведе от 12 до 14 април. За девета поредна година „Арена Армеец“ ще приеме най-изтъкнатите имена в нежния спорт. Турнирът се явява квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Билети - в мрежата EPAYGO.
Победа, две ремита и три загуби за нашите на Европейското индивидуално първенство по шахмат

Антоанета Стефанова с успех над Моника Стойковска

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки