Лидерките в световния сноуборд на среща в България

Банско посреща едни от най-големите имена в спорта

Лидерките в световния сноуборд на среща в България
Месец април ще е несъмнено запомнящ се за сноуборд културата у нас.

В дните между 10 и 13 април, в курорта Банско ще се проведе международна среща на жените лидери в сноуборда.

Едно уникално събитие, което се случва за първи път в България и ще събере на едно място водещи фигури, играещи значима роля за облика на световната женска сноуборд сцена. 

Планинският курорт ще посрещне едни от най-големите имена в спорта като Анна Гасер (Олимпийски шампион 2018) и Дона Карпентър (CEO Burton Global), а сред специално поканените гости са и нашата гордост Александра Жекова, както и Росица Каратотева – представител на Burton за България.

Това е събитие, следващо естествения ход на бързо развиващата се сноуборд култура у нас и е доказателство за значимостта на страната ни на световната сцена. Срещата ще има два основни фокуса.

От една страна ще се обърне внимание на изключително важната в последните години тема за устойчивост в производството като водеща политика при опазването на околната среда, а от друга страна ще бъде засегната темата за лидерството на жените и тяхната роля в бизнеса.

Домакин на събитието е самата Дона Карпентър, която от години работи за облика на сноуборд индустрията и мястото на жените в нея. Дона е обявена за „Snowboard Ambassador” от New York Times и за „Super Woman“ от Refinery 29. 

Като част от глобалната си визия за бъдещето на жените лидери, Дона организира тази среща с благодарствена цел и тя е посветена на всички жени, играещи ключова роля в сноуборд културата. 

„В началото, когато всичко започна, жените в сноуборда напредваха точно както мъжете, но докато спортът се развиваше, той придоби образ на мъжки екстремен спорт. Това беше и една от причините да създам инициативата за лидерство на жените.

Тя цели увеличаване на жените атлети, но и на жените в сноуборд индустрията, като цяло.“ –  Дона Карпентър по време на  конференция, посветена на лидерството на жените в бизнеса (WNORTH Conference), Уистлър, Британска Колумбия.

По време на събитието ще имате възможност лично да се срещнете с Анна Гасер и Дона Карпентър. Две жени, несъмнено пишещи съвременната сноуборд история.

В дните между 11 и 12 април те ще бъдат в курортния град Банско, а на 10 и 13 април в столицата София. Заявки за интервюта с тях се приемат до 9-и април, а въпросите трябва да бъдат предварително изпратени.
ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки