Илиана Раева: Страшно съм горда с момичетата, ще има промени в съчетанието на ансамбъла с топки

Неви и Кати трябва да си повярват, много са силни, допълни шефката

Илиана Раева: Страшно съм горда с момичетата, ще има промени в съчетанието на ансамбъла с топки
По най-добрия начин протече първият ден от Световната купа по художествена гимнастика в зала „Арена Армеец” в София. Ансамбълът отвя конкуренцията в съчетанието с 5 топки и е лидер с оценка от 24,950 т. С 0,650 т. по-малко получиха италианките, а трети са японките с 23,750 т.
 
В индивидуалната надпревара пък капитанът на тима ни Невяна Владинова е 4-а на 5 стотни от третата – Линой Ашрам след изиграването на първите 2 уреда – обръч и топка. Сборът на Неви е 40,500 т. Веднага след нея, на още 5 стотни пък е Катрин Тасева със сбор от 40,450 т. Временен лидер е рускинята Александра Солдатова с 42,250 т., втора е съотборничката й Екатерина Селезньова с 40,650 т. и трета е Ашрам с 40,550 т.  
 
„Катрин започна рано сутринта и направи едно много добро състезание, макар че имаше някои спестени елементи. Вярвам, че утре ще се представи още по-добре. Неви пък започна развълнувана, а на втория уред се е почувствала и малко уморена и допусна някои неточности, като не успя да си направи точно съчетанията. Радващото е, че и при двете нямаше груби грешки и се намират много близо до медалите.
 
Утре е ден с техни много силни съчетания на лента и бухалки и смятам, че ще могат да вземат по-високи оценки. Колкото до ансамбъла – много добре. Много силна игра, но има някои неща, които все още не се харесват на Весела Димитрова и тя ще направи някои промени в съчетанието с топки, за да стане то още по-силно. Голямо браво на момичетата, много съм щастлива и горда. Харесва ми колко концентрирани и уверени излизат на терена, оценката ми за тях е много висока”, сподели Илиана Раева. 
 
 
„Все още не смятам, че сме достигнали до високото ниво на психическо израстване. Няма да спра да повтарям колко сме напреднали с индивидуалното. Тези момичета трябва да си повярват, за да излизат с голяма увереност и самочувствие на килима, за да могат да си изиграят съчетанията максимално. Композициите им са много сложни. Това, което още не мога да приема е, че им липсва самочувствие и увереност”, сподели Раева. 
 
„В момента гимнастиката не е като преди и не трябва просто да се изиграят съчетанията, а да се направят всички елементи и тогава оценката ще е съвсем друга и мястото в класирането ще е съвсем различно. Това е, което казах на Невяна и Катрин. Спортът е за радост и щастие на всички хора, които се интересуват от него.
 
 
За това дори и да не вземат момичетата медали, макар че едва ли ще ми повярвате, като знаете какъв максималист съм, аз се чувствам толкова щастлива и удовлетворена от това, което показват и от страстта, с която играят. Искам обаче да видя едно съчетание, изиграно от–до и тогава да видим какво ще се случи.
 
Те трябва да имат самочувствието, че са №1 в света в многобоя, а не просто медалистки. Или може би аз искам от тях повече, отколкото могат да дадат. Но и момичетата искат същото. Те са страхотни деца, а и след днешния ден искам да ви кажа, че съм страшно горда и с Катрин, и с Невяна и с момичетата от ансамбъла”, допълни шефката на федерацията.
 

 

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки